Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 16 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ πέταξαν για... Ανδαλουσία μέσω του Erasmus+

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές οι οποίοι προέρχονται από τους τομείς Πληροφορικής, Υγείας Πρόνοιας και Οικονομίας και Διοίκησης.

Δεκαέξι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης οι οποίοι προέρχονται από τους τομείς Πληροφορικής, Υγείας Πρόνοιας και Οικονομίας και Διοίκησης καθώς και δύο συνοδοί καθηγητές ταξίδεψαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας μέσω του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 που υλοποιείται από το σχολείο.

Συγεκριμένα, το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 με κωδικό αριθμό 2019‐1‐EL01‐KA102 ‐ 062239 και τίτλο «Training in 3d Animation and Computer Graphics-a way to enhance students with Employability».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από τους τομείς Πληροφορικής, Υγείας Πρόνοιας και Οικονομίας και Διοίκησης καθώς και δύο συνοδοί καθηγητές. Στη διάρκεια των 15 ημερών του προγράμματος, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο 35 ωρών στο 3D Blender, να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές επισκέψεις σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του animation και της παραγωγής βίντεο, καθώς και πληθώρα πολιτιστικών δράσεων και επισκέψεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας.

Το σχέδιο από μόνο του αποτελεί κίνητρο και πηγή έμπνευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς αφού προσφέρει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

-τη δυνατότητα για κάτι πρωτοπόρο και καινοτόμο που σε καμιά άλλη περίπτωση οι μαθητές δε θα μπορούσαν να προσεγγίσουν,
-νέες μεθόδους και εργαλεία διδασκαλίας,
-ανάπτυξη νέων επαφών, επέκταση του επαγγελματικού δικτύου των μαθητών,
-ανάπτυξη επαφής με την αγορά εργασίας στο εξωτερικό,
-συνεργασία και διαμοιρασμό των γνώσεων με άτομα από άλλες χώρες.

Οι στόχοι του προγράμματος, σύμφωνα με το σχολείο:

-υποστήριξη των εκπαιδευόμενων ως προς την απόκτηση γνώσεων με στόχο να βελτιώσουν την προσωπική τους ανάπτυξη και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων τους ως προς την -απασχόληση τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,
-γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις δυνατότητες του 3D Blender,
-γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με την κατασκευή και απόδοση 3D αντικειμένων και interactive animation,
-γνωριμία τους με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής της Ανδαλουσίας.

Το σχολείο αναφέρει πως το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης του είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ και αρχηγός της μετακίνησης είναι η εκπαιδευτικός Μαρία Κούτση.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μετακινήθηκαν είναι:


Όλοι οι μαθητές για την κατάρτιση που έλαβαν στην Ισπανία, θα πιστοποιηθούν με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.