Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 172 ασθενείς με κορωνοϊό περιέθαλψε σε έναν χρόνο η Γ' ΜΕΘ στο Παπανανικολάου

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εκλήθη να αντιμετωπίσει 172 covid και 51 non covid ασθενείς, λέει η εντατικολόγος, Φωτεινή Αμπατζίδου.

Συνολικά 172 covid και 51 non covid ασθενείς περιέθαλψε η Γ΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκη, η οποία συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας από τότε που εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η εντατικολόγος, Φωτεινή Αμπατζίδου, που από τις αρχές της χρονιάς είναι και η επιστημονικά υπεύθυνη της κλινικής, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που αποτελεί δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. «Το ιατρονοσηλευτικο προσωπικό κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε καθώς εκλήθη να αντιμετωπίσει 172 covid και 51 non covid ασθενείς», τόνισε.

Η ίδια ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδωσαν μάχη για να σώσουν τους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δώρισε 18 κινητές κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη η οποία συνοδευόταν από τον εκτελεστικό γενικό συντονιστή της Επιτροπής, Μάρτων Σίμιτσεκ, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων και μέλους του εκτελεστικού συμβούλιου της Επιτροπής, Γιώργου Μυλωνάκη, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, Μαρίας Γιογκατζή, κ.α.