Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μία νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς στο Θεαγένειο - 200 οι κενές οργανικές θέσεις

Λόγω συνταξιοδοτήσεων και αναστολών, υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 100 σε νοσηλευτικό προσωπικό, λέει το σωματείο.

Άμεση ενίσχυση σε προσωπικό του Θεαγένειου, το οποίο δέχτηκε όλο το βάρος των ογκολογικών ασθενών της Βόρειας Ελλάδας στη διάρκεια της πανδημίας ζητούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, αυτή τη στιγμή, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αναστολών, υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 100 σε νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, όπως ανέφερε ενδεικτικά στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλης Μουρατίδης, υπάρχουν μονάδες που λειτουργούν με μία νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς.

«Είμαστε εξουθενωμένοι», τόνισε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το νοσοκομείο και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που, όπως είπε, παρότι έδωσαν αγώνα στην πανδημία, εδώ και επτά μήνες είναι σε αναστολή, χωρίς να παίρνουν ένα ευρώ.

«Βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια την υγειονομική κρίση, μία κρίση που εξ ολοκλήρου την έχει επωμιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ, αυξάνοντας προσωπικό και ΜΕΘ προσανατολίζεται στην ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κάνει λόγο για απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετη σε κάθε ενδεχόμενο εκχώρησης του ΕΣΥ σε ιδιώτες και διεκδικούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.