Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 218 άδειες για λαϊκές αγορές κλήρωσε η Περιφέρεια

Οι αιτούντες ήταν 600 και ήταν άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, ομογενείς, απεξαρτημένοι ενώ οι νέοι επαγγελματίες θα πωλούν 8 τύπους προϊόντων λαϊκής

Δώδεκα χρόνια είχαν να δοθούν νέες άδειες για τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλήρωσε 218.

Άνεργοι και μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων απέκτησαν επαγγελματική και οικονομική προοπτική και θα καλύψουν τις καταγεγραμμένες κενές θέσεις των λαϊκών αγορών του νομού. Η κλήρωση έγινε στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος και όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, η προκήρυξη των αδειών έγινε το 2017, αλλά οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μόλις φέτος.

Η κλήρωση ήταν δημόσια, για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και πραγματοποιήθηκε από τριμελή επιτροπή και παρουσία πρωτοδίκη, ενώ μεταδόθηκε και ζωντανά από την ιστοσελίδα της περιφέρειας. Οι αιτούντες ήταν 600 και ήταν άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, ομογενείς, απεξαρτημένοι κ.ά. Οι νέοι επαγγελματίες θα μπορούν να πωλούν οχτώ τύπους προϊόντων λαϊκής. Έγιναν 56 διαφορετικές κληρώσεις σε διάστημα άνω των έξι ωρών.

«Σε 218 συμπολίτες μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Σήμερα τελειώνει μια περίοδος μεγάλης αναμονής για τους ανθρώπους αυτούς, ώστε πλέον να αναζητήσουν νέες διεξόδους για εργασία», είπε ο κ. Γιουτίκας.

Οι δικαιούχοι θα επανελεγχθουν και θα πάρουν θέση στις λαϊκές από τις αρχές του νέου έτους.