Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 27 κρούσματα κορωνοϊού από 539 rapid test σε μέλη του ΕΕΘ (vid)

Μεγάλη η συμμετοχή μελών του ΕΕΘ στα δωρεάν rapid tests - Στο 5% το ποσοστό θετικότητας όσων μελών του Επιμελητηρίου εξετάστηκαν

Σημαντική αποδοχή έλαβε η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους της αγοράς για μία ασφαλή επανεκκίνηση της αγοράς.

Στους δωρεάν ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη νότια πύλη της ΔΕΘ (Πύλη ΧΑΝΘ) από τη Δευτέρα 29 έως και χθες Τετάρτη 31 Μαρτίου, διενεργήθηκαν 539 rapid tests, εκ των οποίων μόνο τα 27 ήταν θετικά (ποσοστό θετικότητας 5%).

«Το ΕΕΘ στηρίζοντας διαχρονικά και με κάθε τρόπο τα μέλη του και τους υπαλλήλους τους θα συνεχίσει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε ο κάθε επαγγελματίας να είναι σε ετοιμότητα να δώσει εκ νέου τη μάχη της επιβίωσης της επιχείρησής του», αναφέρει το Επιμελητήριο.

«Οι επαγγελματίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης σε δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι από το ενδιαφέρον και την φροντίδα του Επιμελητηρίου δεν εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των μελών του.  

Τις ευχαριστίες όλων προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα και τους εργαζόμενους στις κινητές μονάδες του Οργανισμού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του ΕΕΘ εξέφρασε η Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, τονίζοντας την ανάγκη να ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός.

«Είναι το δικό μας μήνυμα προς τους επιστήμονες και την επιτροπή των ειδικών, ότι υπεύθυνα μπορούμε να ξανα-ανοίξουμε τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, Κώστας Ιακώβου.

Επίσης ο κ. Ζορπίδης ευχαρίστησε και τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ που παραχώρησε χώρο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία με ασφάλεια και επιτυχία.

Το «παρών» έδωσαν ο Γ.Γ του Ε.Ε.Θ, Κλεόβουλος Θεοτόκης, το μέλος του Δ.Σ του Ε.Ε.Θ, Μανώλης Σύλλης, που δεν δίστασαν να είναι από τους πρώτους που υποβλήθηκαν σε τεστ.