Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 3,5 εκατ. διεκδικούν οι ιδιοκτήτες 5 θυρίδων της Εθνικής

Αποζημίωση διεκδικούν με αγωγή τους οι μισθωτές πέντε θυρίδων οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τις βρήκαν παραβιασμένες και άδειες.

της Κικής Τσάνη

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες το σίριαλ της υπόθεσης με τις θυρίδες του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, που ιδιοκτήτες τους κατήγγειλαν ότι τις βρήκαν παραβιασμένες και άδειες.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ ζητούν ως αποζημίωση πέντε από τους μισθωτές, καταθέτοντας αγωγές στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η πολύκροτη υπόθεση, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr τον Σεπτέμβριο του 2015, έσκασε σαν βόμβα, με τους ιδιοκτήτες των θυρίδων να καταγγέλουν ότι χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που φύλασσαν στις θυρίδες είχαν κάνει φτερά, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στην τράπεζα αλλά και τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των θυρίδων.

Πέρα από το χρηματικό ποσό που ζητούν για τα κλοπιμαία, όπως αναφέρουν, διεκδικούν αποζημίωση και για ηθική βλάβη, καθώς πολλά από τα αντικείμενα που είχαν στις θυρίδες, όπως ισχυρίζονται, ήταν οικογενειακά κειμήλια.

Σήμερα, κατα την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας και ο τεχνικός σύμβουλος των ιδιοκτητών που συμμετείχε στην εξέταση των θυρίδων, που έγινε από πραγματογμώμονα που όρισε η ανακρίτρια για το ποινικό κομμάτι της πολύκροτης υπόθεσης. Όπως είπε ο τεχνικός σύμβουλος, σε μερικές θυρίδες διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης όπως και ότι τα κλειδιά των ιδιοκτητών αλλά και τα pass partu της τράπεζας ήταν αντίγραφα.

Συνήγοροι της τράπεζας και των υπαλλήλων υποστήριξαν πως τα μέτρα φύλαξης δεν ήταν ελλιπή, όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες και ότι δεν ευθύνεται η τράπεζα για τα απολεσθέντα. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπάλληλος της τράπεζας από εργάζεται στο υποκατάστημα αυτής από το 2105, χρόνο μεταγενέστερο της αποκάλυψης της πολύκροτης υπόθεσης.

Από την πλευρά των εναγόντων, ο συνήγορος ενός εκ των μισθωτών, Αστέριος Τόσκας ανέφερε στη Voria.gr πως «είμαστε ευχαριστημενοι από την ακροαματική διαδικασία. Εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που εκθέσαμε στην αγωγή μας».

Παράλληλα, προσθέτει πως δόθηκε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και στις δύο πλευρές, μέχρι να εξεταστούν τα πρακτικά της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των θυρίδων είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Ευαγγελίστρα τον Ιούλιο του 2018, ενώ τέλος, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της εκδίκασης του ποινικού σκέλους της υπόθεσης.