Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 58 αστυνομικοί για προστατευτική φύλαξη 12 ασυνόδευτων παιδιών σε νοσοκομεία

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχαν αστυνομικοί μεταφέροντας το ζήτημα της προστατευτικής φύλαξης ανηλίκων

Το ζήτημα της διάθεσης αστυνομικών υπαλλήλων για την προστατευτική φύλαξη παιδιών στα νοσοκομεία τέθηκε σήμερα στο τραπέζι της συνάντησης αντιπροσωπείας αστυνομικών με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ζήτησαν να βρεθεί λύση.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους με εισαγγελική παραγγελία, οδηγούνται σε δομές. Ωστόσο, σε περίπτωση έλλειψης θέσεων, τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε νοσοκομείο υπό το καθεστώς της προστατευτικής φύλαξης με υποχρεωτική παρουσία αστυνομικού.

Τα προβλήματα που δημιουργούν για την αστυνόμευση οι συνθήκες της προστατευτικής φύλαξης μετέφερε η αντιπροσωπεία στον εισαγγελέα, αναφέροντας ως ενδεικτική τη σημερινή ημέρα όπου 58 αστυνομικοί -σε βάρδιες - βγήκαν από τα περιπολικά για τη φύλαξη 12 παιδιών σε νοσοκομεία. Μάλιστα, ένα ακόμα πρόβλημα που μετέφεραν είναι ότι σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται σε τρία νοσοκομεία, Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι μια λύση που προτάθηκε για αρχή είναι τουλάχιστον να φιλοξενούνται προσωρινά σε ένα νοσοκομείο προκειμένου να μην δεσμεύονται περισσότεροι αστυνομικοί από τις θέσεις τους.