Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 922 παραβάσεις στην οδήγηση σε μία εβδομάδα

Πάνω από 900 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη την περασμένη βδομάδα.

Σε 22.360 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα, την εβδομάδα από 9 έως 15 Μαρτίου, βεβαιώθηκαν 4.444 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 165 για οδήγηση, υπό την επίδραση οινοπνεύματος με τις περισσότερες από αυτές να σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι αυτοί είναι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης που φτάνουν τις 922, στην Αττική 604, στην Κορινθία 278, στην Πιερία 270, στο Κιλκίς 227 και στα Ιωάννινα 196.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.