Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε τρία παιδιά δίπλα σε στάση του ΟΑΣΘ στη Νικόπολη (φωτο)

Τα παιδιά παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο - «Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό»

Του Θανάση Μυλωνά και Πάνου Τσίκαλα

Τροχαίο με παράσυρση τριών παιδιών σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 12 στη συμβολή των οδών  Κωνταντίνου Παλαιολόγου με Λέσβου, στη Νικόπολη.

Συγκεκριμένα, ΙΧ που έβγαινε από τη Λέσβου εμβόλισε άλλο όχημα που κινείτο επί της οδού Παλαιολόγου. Ο οδηγός του δεύτερου ΙΧ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, εξετράπη της πορείας του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τρία παιδιά που βρίσκονταν λίγα μέτρα από τη στάση λεωφορείου τραυματίζοντάς τα ελαφρά.

Τα παιδιά, ηλικίας περίπου 13 με 14 ετών, κινούνταν προς τη στάση. Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς εκείνη την ώρα στη στάση περίμενε κόσμος.

Τα παιδιά παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Με κάταγμα ο 13χρονος - Ελαφρά οι άλλοι δύο

Με κάταγμα στο δεξί του πόδι νοσηλεύεται στην Παιδοορθοπεδική κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 13χρονος που παρασύρθηκε σήμερα από αυτοκίνητο στη Νεάπολη.

Επίσης, προληπτική εισαγωγή έγινε και στον άλλον 13χρονο που μεταφέθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο ανήλικος νοσηλεύεται επίσης στην

Παιδοορθοπεδική κλινική με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται αρκετά καλή.

Ο τρίτος ανήλικος που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αποχώρησε αφού του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Τι λέει η μία οδηγός

Τη δική της εκδοχή για το πώς έγινε το τροχαίο στη συμβολή των οδών Λέσβου και Παλαιολόγου δίνει μία εκ των δύο οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα.

Η κ. Κατερίνα αναφέρει ότι η ίδια κινούνταν επί της οδού Λέσβου με στόχο να διασχίσει κάθετα την Παλαιολογου. «Σταμάτησα να ελέγξω το Stop γιατί ήθελα να περάσω κάθετα στην οδό Παλαιολόγου. Tότε, είδα ότι δεν ερχόταν κάποιο αυτοκίνητο αλλά υπήρχαν οι κάδοι και άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα που εμπόδιζαν την ορατότητα», σημειώνει η ίδια.

Συνεχίζοντας αναφέρει πως «το δεύτερο αυτοκίνητο που πέρασε το οδηγούσε μια κυρία με χτύπησε με πολύ ταχύτητα και μπήκε μέσα στο χωράφι και χτύπησε τρία παιδιά, που ήταν πεζά».Η ίδια ήταν σε κατάσταση σοκ καθώς είχε και η ίδια παιδιά στο αυτοκίνητο.
Επισημαίνει ότι το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, γίνονται κάθε μέρα ατυχήματα καθώς δεν υπάρχει φανάρι.

Αυτόπτης μάρτυρας λέει στη Voria.gr πως είδε τα παιδιά να προσπαθούν να αποφύγουν το ΙΧ που ερχόταν κατά πάνω τους, έτρεξαν να το αποφύγουν, γλίστρησαν και έπεσαν και το αυτοκίνητο τούς παρέσυρε.

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκαν ένα ζευγάρι παπούτσια ενός από τα παιδιά που παρασύρθηκαν.

Περίοικοι καταγγελουν στη Voria.gr ότι σχεδόν κάθε ημέρα στο συγκεκριμένο σημείο σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, καθώς όπως, λένε δεν υπάρχει καλή ορατότητα. Αναφέρουν ότι ναι μεν επί της οδού Λέσβου υπάρχει stop που σημαίνει ότι προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται επί της Κ. Παλαιολόγου, ωστόσο τα αυτοκίνητα δεν έχουν καλή ορατότητα όταν βγαίνουν προς την Παλαιολόγου με αποτέλεσμα συχνά τροχαία. Οι κάτοικοι μάλιστα έχουν τοποθετήσει και λάστιχα σε κολόνα της ΔΕΗ, για να μειώνουν τις συνέπειες πιθανής πρόσκρουσης. Ζητούν να απομακρυνθούν οι κάδοι σκουπιδιών που εμποδίζουν την ορατότητα και να τοποθετηθούν φανάρια, για να μην υπάρξουν τα χειρότερα.

Eπαγγελματίας της περιοχής εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του στη Voria.gr, τονίζοντας ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και πως συχνά σημειώνονται αντίστοιχα ατυχήματα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο δεδομένου ότι στο σημείο υπάρχουν τρεις παιδικοί σταθμοί και κυκλοφορούν πολλά παιδιά μαζί με τους γονείς τους εκεί.

Η επαγγελματίας τονίζει ότι πρέπει να μπει φανάρι στο σημείο προκειμένου να περιοριστούν τα ατυχήματα.