Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία εργαζόμενων για το εργατικό δυστύχημα στο μετρό

Στο εργοτάξιο του σταθμού Αγία Σοφία βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Αυτοψία στο σημείο του εργοταξίου του σταθμού Αγία Σοφία του μετρό Θεσσαλονίκης όπου έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης

Ο κ. Στοϊμενίδης έθεσε σειρά ερωτημάτων στους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών, που αναφέρει η σχετική ενημέρωση δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις.

«Η δέσμευση των υπεργολάβων στα θέματα ΥΑΕ στα τεχνικά έργα και η συνεργασία τους με τον βασικό εργολάβο των έργων αποτελεί μείζον θέμα για υγιείς και ασφαλείς εργασιακούς χώρους στον κατασκευαστικό κλάδο. Η ενίσχυση σε προσωπικό και αρμοδιότητες της αρμόδιας μονάδας της Αττικό Μετρό, αλλά και συνολικά της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη θα συνεισφέρει προς την κατεύθυνση ελέγχου και τήρησης των απαραίτητων μέτρων όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αττικό Μετρό ΑΕ. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού», αναφέρει χαρακτηρτιστικά η ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ.

Μάλιστα επισημαίνεται πως δημιουργεί πρόσθετη θλίψη η απώλεια άλλης μίας ανθρώπινης ζωής σε ένα άδειο εργοτάξιο χαμηλής έντασης εργασίας, ενός έργου που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

«Κανένα εργατικό ατύχημα ή πολύ περισσότερο δυστύχημα δεν πρέπει να μένει ανεξιχνίαστο, με ατιμώρητους τους υπαίτιους. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της απόδοσης των ευθυνών», λέει χαρακτηριστικά ο ΟΣΕΤΕΕ.