Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία σε σχολεία της Καλαμαριάς από τον δήμαρχο για την πρωινή καθαριότητα

Αυτοψία σε σχολεία της Καλαμαριάς πραγματοποίησε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης -Ενημερώθηκε για τη βελτίωση των συνθήκων υγιεινής από την έναρξη των σχολείων

Αυτοψία σε σχολεία της Καλαμαριάς πραγματοποίησε ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η αυτοψία έγινε προκειμένου να διαπιστώσει ο κ. Δαρδαμανέλης εάν ακολουθείται το πρόγραμμα πρωινής καθαριότητας που έχει καθιερώσει η διοίκηση του δήμου, για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.



«Σε μία δύσκολη περίοδο, εξαιτίας του κορωνοϊού, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε να κρατάμε τα σχολεία καθαρά. Διαπιστώνω ότι η εικόνα είναι ικανοποιητική, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε»  δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, Αθανάσιο Γιαννακό, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το ζήτημα, ήλεγξαν τους χώρους των σχολείων και ενημερώθηκαν για τη βελτίωση των συνθήκων υγιεινής, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το 15ο Νηπιαγωγείο, για να πληροφορηθούν από τις νηπιαγωγούς για πιθανά ζητήματα που  σχετίζονται με τη θέρμανση των χώρων. Εκεί διαπιστώθηκε, πως τα κλιματιστικά λειτουργούν κανονικά. Επισημάνθηκε η δυνατότητα ρύθμισης τους, έτσι ώστε να ανοίγουν αυτόματα, μία ώρα πριν από την πρωινή προσέλευση των μαθητών στο σχολείο. Όμως όπως γίνεται σε όλα τα σχολεία και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, τα παράθυρα θα πρέπει να ανοίγουν για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ώστε να αερίζεται επαρκώς ο χώρος.