Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες περιπολίες στο Σέιχ Σου για την αποτροπή πυρκαγιάς

Oι έλεγχοι και οι περιπολίες στο Σέιχ Σου εντείνοντα μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς που έκανε στάχτη πάνω από 90 στρέμματα δασικής έκτασης.

Σε συναγερμό βρίσκεται όλη η χώρα για κίνδυνο πυρκαγιάς, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων που επικρατούν από σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες

Μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στο Σέιχ Σου που έκανε στάχτη πάνω από 90 στρέμματα δασικής έκτασης και έφερε στην επιφάνεια τις μνήμες του 1997, οι έλεγχοι και οι περιπολίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ εντείνονται, προκειμένου να αποτραπεί μία πιθανή τραγωδία, ενώ ανοίγει η συζήτηση για την αποτελεσματική πυροπροστασία της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Χρήστος Τριαντάρης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «θεωρώ ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα γιατί όλοι οι φορείς επενέβησαν άμεσα στον χώρο του σημείου».

Στη συνέχεια ο διευθυντής υπογράμμισε πως «μετά το συμβάν και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων έχουμε εντείνει τις περιπολίες σε 3 ή και 4 όποτε κριθεί αναγκαίο».