Skip to main content

Thessaloniki Job Festival: Θέσεις εργασίας σε δεκάδες ειδικότητες

Πάνω από 2.000 συμμετοχές στο 4ο Thessaloniki Job Festival – Προσφέρονται πάνω από 150 διαφορετικές θέσεις εργασίας σε πληθώρα κλάδων και ειδικοτήτων

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για μία από τις θέσεις εργασίας σε πληθώρα κλάδων και ειδικοτήτων που προσφέρονται στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Job Festival, που διοργανώνει σήμερα και αύριο η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Skywalker.

Εκπρόσωποι 37 εταιρειών (από 33 στην περσινή διοργάνωση) προσφέρουν πάνω από 150 διαφορετικές θέσεις εργασίας σε κλάδους όπως τα ξενοδοχεία, η εστίαση, η πληροφορική, το εμπόριο, τα ακίνητα, η μόδα, οι ασφάλειες και τα τρόφιμα. Συνολικά πάνω από 2.000 άτομα (από 1.300 το 2018) έχουν δηλώσει συμμετοχή τόσο για το κομμάτι των συνεντεύξεων όσο για τις παράλληλες συμβουλευτικές δράσεις.

«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ εργασίας. Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε αυτούς που ζητούν δουλειά βιωματική εμπειρία για το πώς να το κάνουν. Θέλουμε να τους δώσουμε απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν όπως, πώς να σκέφτονται για τον εαυτό τους, πώς να προσεγγίζουν την αγορά εργασίας, πώς να συντάσσουν ένα καλό βιογραφικό, πώς να λύνουν τα εργασιακά τους προβλήματα, ποια είναι τα εργασιακά δικαιώματά τους, πώς να κάνουν συνεντεύξεις κτλ», ανέφερε η συντονίστρια της δράσης, Χρύσα Δότσα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι συμμετέχοντες προέρχονται από μεγάλη ηλικιακή και μορφωτική γκάμα. Τελειόφοιτοι, απόφοιτοι, άνθρωποι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ακόμη και ανειδίκευτοι εργάτες μεγαλύτερης ηλικίας συνέρρευσαν στο ξενοδοχείο Capsis, όπου πραγματοποιείται το Job Festival.

Αύριο, Σάββατο, οι πόρτες της διοργάνωσης θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Όποιος δεν έχει δηλώσει συμμετοχή μπορεί να το κάνει δωρεάν στην είσοδο του φεστιβάλ. Εκτός από τις συνεντεύξεις με τις εταιρείες θα υπάρξουν παράλληλες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις και workshops για θέματα που αφορούν έναν υποψήφιο εργαζόμενο και ειδικότερα, μεταξύ άλλων, τα εξής: επαγγελματική δικτύωση, προετοιμασία για συνέντευξη, αξιολόγηση επαγγελματικού προφίλ, λήψη απόφασης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ψηφιακές δεξιότητες, social media marketing και διαχείριση άγχους.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

Ξενοδοχειακές: receptionist, barmen/barista, σερβιτόροι, sous chef, μάγειρες, προσωπικό κουζίνας, αισθητικοί spa, καμαριέρες, ναυαγοσώστες, κηπουροί, ψυχαγωγοί/animateurs, γυμναστές, παιδαγωγοί, οδηγοί.
Εστίαση και προσωπικό κουζίνας
Πληροφορική
Πωλητές λιανικού εμπορίου
Υπάλληλοι αποθήκης/logistics
Λογιστές/οικονομικά
Call center agents
Εξυπηρέτηση πελατών
Marketing/πωλήσεις
Human Resources
Ποιοτικός έλεγχος/εμπορική διαχείριση
Σύμβουλοι ακινήτων
Σχεδιαστές μόδας
Μηχανικοί/μηχανολόγοι
Ασφαλιστικοί σύμβουλοι
Διάφοροι τεχνίτες: ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, μηχανοτεχνίτες κα.
Τεχνολόγοι τροφίμων

Τον Σεπτέμβριο η Skywalker θα διοργανώσει το Athens Job Festival στην Αθήνα.