Skip to main content

Σκαρφαλώνουν οι τιμές για σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Οι πιο ακριβές περιοχές

Οι ακριβότερες περιοχές για αγορά κατοικίας με βάση τα στοιχεία του β' τριμήνου είναι, μεταξύ άλλων, η Καλαμαριά, η Πυλαία, το κέντρο και η Τούμπα.

Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στη χώρα σε ό,τι αφορά τη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2022 παρουσιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του spitogatos.

Συγκεκριμένα ο δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αύξηση κατά 11,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ενώ πρώτος είναι ο Πειραιάς με 11,9%.

Μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης ακολουθούν ο νομός Λάρισας (10,9%) και η Χαλκιδική (10,8%).

Θεσσαλονίκη: Οι ακριβότερες και οικονομικότερες περιοχές για αγορά και ενοικίαση

Αναφορικά με τον δείκτη τιμών στη Θεσσαλονίκη, οι ακριβότερες περιοχές για αγορά κατοικίας με βάση τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου είναι, μεταξύ άλλων η Καλαμαριά, η Πυλαία, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Τούμπα.

Οι οικονομικότερες περιοχές εντοπίζονται στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τις περιοχές Λαγκαδάς, Εχέδωρος, Μυγδονία, Αμπελόκηποι, Επανομή και Βασιλικά.

Ως προς την ενοικίαση στη Θεσσαλονίκη, η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή παρατηρείται σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης όπως το κέντρο, οι 40 Εκκλησιές-Ευαγγελίστρια, η Πυλαία, ο Βαρδάρης – Λαχανόκηποι, το Φάληρο-Ιπποκράτειο και η Άνω Πόλη. Από την άλλη, το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι οικονομικότερες περιοχές εντοπίζονται στα προάστια και συγκεκριμένα στη Μίκρα, το Ωραιόκαστρο, τη Σταυρούπολη, τους Αμπελόκηπους, τη Θέρμη και τον Εύοσμο.