Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυξομειώσεις στις τιμές της φοιτητικής κατοικίας

Μεταβολές καταγράφονται στις τιμές όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Spitogatos - Πόσο νοικιάζονται και σε ποιες περιοχές.

Με το κυνήγι της φοιτητικής κατοικίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς, ωστόσο, να θυμίζει τις εποχές προ κορωνοϊού, οπότε δεν σταματούσαν να χτυπούν τα τηλέφωνα των μεσιτικών γραφείων, το απόθεμα των διαμερισμάτων, μοιάζει αρκετά δελεαστικό καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ακίνητα σε μία γκάμα τιμών, αλλά και σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η μέση τιμή του τμ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 8,3 ευρώ ανά τμ με την υψηλότερη να καταγράφεται στην περιοχή του Ντεπώ με 9,25 ευρώ ανά τμ και τη χαμηλότερη στον Εύοσμο με 6,2 ευρώ.

Έτσι στην μεν πρώτη περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να πληρώσει περί τα 370 ευρώ για ένα στούντιο, ενώ στη δεύτερη 290 ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την επεξεργασία των στοιχείων του δικτύου συνεργατών της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα Spitogatos (www.spitogatos.gr).

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη πτώση τιμών καταγράφηκε στην περιοχή Δόξα (η οποία ορίζεται από τις οδούς Κατσιμίδη, Αγίου Δημητρίου, Εγνατία, Λαμπράκη και Πλήθωνος Γεμιστού) όπου το τμ μειώθηκε κατά 12% με αποτέλεσμα να είναι στα 8, 57 ευρώ ενώ η μικρότερη πτώση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο και στην Τριανδρία που αγγίζει το 3%.

Η μέση τιμή του τμ στο κέντρο της πόλης είναι στα 9,09 ευρώ, στον Εύοσμο τα 6,2 και στην Τριανδρία στα 8,25 ευρώ.

Η μοναδική περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην οποία οι τιμές παρέμειναν σταθερές είναι οι Σαράντα Εκκλησίες με 8,93 ευρώ ανά τμ.

Όπως αναφέρει η Spitogatos «η πανδημία φαίνεται να έχει επηρεάσει θετικά τον διαθέσιμο όγκο των φοιτητικών διαμερισμάτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε σχέση με το 2019, αλλά και προηγούμενα έτη. Προ πανδημίας, αρκετές περιοχές που κάποτε αποτελούσαν παραδοσιακά φοιτητικά στέκια είχαν ελάχιστα διαθέσιμα φοιτητικά διαμερίσματα, δημιουργώντας σημαντικές δυσκολίες στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

«Το stock των διαθέσιμων φοιτητικών διαμερισμάτων είναι σε παρόμοιο επίπεδο με το περσινό και αρκετά αυξημένο σε σχέση με το 2019, μιας και αρκετά διαμερίσματα που προηγουμένως διατίθεντο για τουριστικές ενοικιάσεις, πλέον είναι διαθέσιμα στην αγορά για μακροπρόθεσμη ενοικίαση. Είναι συνήθως ανακαινισμένα και λίγο πιο ακριβά από τα πιο παραδοσιακά φοιτητικά διαμερίσματα, ωστόσο το θετικό είναι ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τους φοιτητές και η αγορά λειτουργεί πιο ισορροπημένα», σημειώνει ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός.