Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη σε λίγες μέρες η οδός Αγγελάκη (φωτο)

Τον δρόμο ο οποίος αποτελεί το δυτικό όριο του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ θα κοσμούν τριάντα πανέμορφες ελιές οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις λεύκες

Έως τα μέσα Απριλίου η οδός Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη θα έχει αλλάξει πλήρως όψη.

Τον δρόμο ο οποίος αποτελεί το δυτικό όριο του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ θα κοσμούν τριάντα πανέμορφες ελιές οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις λεύκες που υπήρχαν κατά μήκος της οδού Αγγελάκη, από το ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ έως την πλατεία Σιντριβανίου.

Μάλιστα, το κάθε δέντρο θα έχει νυχτερινό φωτισμό, δίνοντας έτσι μια άλλη εικόνα, από αυτήν την οποία έχει έως σήμερα ο συγκεκριμένος δρόμος.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει η Voria.gr οι εργασίες για την προετοιμασία απομάκρυνσης των παλιών δέντρων και φύτευσης των νέων συνεχίζονται αδιάκοπα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, ήδη έχουν εκριζωθεί όλες οι λεύκες οι οποίες ήταν άρρωστες και επικίνδυνες λόγω του ρηχού ριζώματος. «Οι λεύκες οι οποίες φυτεύτηκαν στην Αγγελάκη είναι περίπου από τη δεκαετεία του 1960, όμως παρουσίαζαν εσωτερική σήψη και υπήρχε κίνδυνος να πέσουν. Έτσι αποφασίσαμε να τις αντικαταστήσουμε. Βγήκε η απαραίτητη άδεια κοπής και στη συνέχεια προχωρήσαμε στην εκρίζωσή τους», αναφέρει ο κ. Δημητριάδης.

«

Συμπληρώνει, δε, πως “αυτές τις μέρες ολοκηρώνονται οι εργασίες που αφορούν στην τοποθέτηση του αρδευτικού συστήματος, του ηλεκτρολογικού δικτύου το οποίο θα χρησιμεύσει για τον φωτισμό των δέντρων, καθώς και η διάνοιξη των ορυγμάτων στα οποία θα τοποθετηθούν οι ελιές. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρώσει και τη φύτευση των νέων δέντρων. Η Αγγελάκη θα έχει μια άλλη εικόνα, πολύ καλύτερη, σε πείσμα και όσων βιάστηκαν να μας επικρίνουν για την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των άρρωστων δέντρων”.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη οι ελιές είναι ηλικίας περίπου σαράντα, πενήντα ετών και έχουν διάμετρο ως και δυόμισι μέτρα.