Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανακαλούνται σχεδόν 20.000 μάσκες από τα σχολεία

Δείγμα μασκών το οποίο δεν πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ανακαλεί η ΚΕΔΕ από σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης. Τι λένε Παπαστεργίου και Κυρίζογλου.

Στην ανάκληση περίπου 20.000 μασκών οι οποίες εστάλησαν σήμερα σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησε η ΚΕΔΕ, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου ένα δείγμα, περί τις 20.000 μάσκες, δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και για αυτό ανακλήθηκαν.

Πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου, οι μάσκες δεν είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, ωστόσο παρουσιάσουν πρόβλημα στην πλέξη τους και έτσι έπρεπε να ανακληθούν, προκειμένου να αντικατασταθούν.

«Αυτό είναι το πλεονέκτημα με τον διαγωνισμό μας, καθώς εντοπίστηκε γρήγορα το προβληματικό δείγμα και μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ήδη προχωρήσει στην παράδοση ορισμένων μασκών μαζί με παγούρια σε σχολεία του νομού, ωστόσο έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις να τις επιστρέψουν πίσω, προκειμένου να αντικατασταθούν με νέες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός και διαβεβαίωσε ότι έως τη Δευτέρα θα έχουν αντικατασταθεί όλες οι μάσκες που βρέθηκαν προβληματικές.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα θα έπρεπε να είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση και όχι από τους δήμους.

Μάλιστα, όπως είπε, ζητήθηκε από τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τον δήμο Θέρμης, οι οποίοι έχουν καλύψει τις ανάγκες τους και έχουν ήδη προμηθευτεί μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα, να διαθέσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις μάσκες που απέστειλε η ΚΕΔΕ στα σχολεία που εστάλησαν οι προβληματικές μάσκες.

«Κακώς ανέλαβε, την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος η ΚΕΔΕ να εξοπλίσει με μάσκες τα σχολεία. Ήταν υποχρέωση του κράτους να μεριμνήσει και να προμηθεύσει έγκαιρα τους δήμους με μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς», δήλωσε στη Voria.gr χαρακτηριστικά.