Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την πυρπόληση αυτοκινήτου του δήμου Παύλου Μέλα

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου στην περιοχή της Σταυρούπολης όπου το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο

Την ευθύνη για την πυρπόληση αυτοκινήτου του δήμου Παύλου Μέλα, στη δυτική Θεσσαλονίκη ανέλαβε η ομάδα «Νυχτοβάτες της Φλόγας».

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου στην περιοχή της Σταυρούπολης όπου το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο. Στο όχημα προκλήθηκαν φθορές στο πίσω μέρος, ενώ αστυνομικοί είχαν προχώρησαν σε προσαγωγές τριών ατόμων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι σε βάρος τους και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Η ομάδα αναφερόμενη στους λόγους της επίθεσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε στον αναρχικό ιστότοπο «indymedia» στάθηκε στην ανάπλαση του στρατοπέδου Παύλου Μελά και σημείωσε ότι είναι «ένας τεράστιος χώρος μέσα στην περιορισμένη μητροπολιτική φυλακή, που είναι ελεύθερα οικειοποιήσιμος από όλους και όλες, μπήκε στα πλάνα ανάπλασης του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη» ενώ τονίζουν ότι «σε μια φτωχή συνοικία της πόλης, με κατοίκους που στερούνται των βασικών αναγκών(θέρμανση, ρεύμα κλπ), ο Δεμουρτζίδης επιλέγει να ζήτήσει και να αξιοποιήσει 10 εκατ. ευρώ για έναν χώρο που θα στήνουν πανηγύρια αυτός και οι φίλοι του».

φωτογραφία αρχείου