Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του ΙΧ του προέδρου του ΕΚΘ

Η ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Γιάννης Ταμτάκος» ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού του οχήματος του Χάρη Κυπριανίδη.

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού του οχήματος του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη ανέλαβε η ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Γιάννης Ταμτάκος».

Διαβάστε ακόμη: Επιχείρησαν να κάψουν το ΙΧ του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει η ομάδα στη σχετική ανακοίνωση η απόπειρα πραγματοποιήθηκε «για λόγους συνείδησης, πίστης και προσήλωσης στον αγώνα για την υπεράσπιση των ταξικών αντιστάσεων, στα πλαίσια της Επιχείρησης –Τάξη εναντίον Τάξης- αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υψηλόβαθμου στελέχους της ΓΣΕΕ στην πόλη Χάρη Κυπριανίδη».

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Ιουνίου ενώ το όχημα του κ. Κυπριανίδη βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το ΕΚΘ.

Αναλυτικά το κείμενο ανάληψης ευθύνης:

Mordi e Fuggi!-Niente Restera Impunito

Μήνυμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών κατά την πρώτη απαγωγή της οργάνωσης, στις 3 Μάρτη του 1972 στο Μιλάνο. Ο Idalgo Macchiarini, διευθυντικό στέλεχος της Sit-Siemens, οδηγείται στη φυλακή του Λαού

Παραμονές της προγραμματισμένης πανεργατικής απεργίας ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, προφασιζόμενοι την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων, αναβάλλουν την απεργία μεταθέτοντάς την για τη 10η Ιούνη, αφήνοντας εκτεθειμένους δεκάδες συνδικαλιστικούς φορείς και σωματεία που καλούσαν σε απεργιακές διαδηλώσεις. Αυτοί που τα τελευταία χρόνια καλούνε σε fast-track απεργίες για να μην δοθεί ο χώρος και ο χρόνος να οργανωθεί η εργατική βάση έξω και ενάντια στα συμφέροντα των εργοδοτών, μιλούνε τώρα για σωστή προετοιμασία. Στην απεργοσπαστική δράση της ΓΣΕΕ, συντάσσονται πλήρως τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και το ΠΑΜΕ, το κόμμα του λαού που έχει κάνει την ταξική προδοσία επάγγελμα με παχυλούς μισθούς και καρέκλες με γερά θεμέλια. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πως ο εργοδοτικός συνδικαλισμός προετοιμάζει τη φαρέτρα με τα βέλη της χαλιναγώγησης, ακόμα και της παραμικρής υποψίας για εργατική εκτροπή με βάση την ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη αλλά και της διαφαινόμενης οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει την επόμενη περίοδο.

Καμία παράταση στην ταξική σύγκρουση

Είναι ντροπή και προσβολή για τους νεκρούς του ταξικού πολέμου, όταν ξεχνάμε τί ρόλο κατέχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που εκπροσωπεί η ΓΣΣΕ απέναντι στο ρίζωμα των ταξικών αντιθέσεων. Είναι αυτοί που έχουν εκφυλίσει την έννοια και την υπόσταση της εργατικής πάλης, της απεργίας και των ταξικών αναχωμάτων, για ακόμη μια φορά στεκόμενοι στο πλάι των αφεντικών, μεταθέτοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 3ης Ιούνη για βελτίωση! και όχι ακύρωση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Είναι αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα, το ξεπούλημα των προλεταριακών συμφερόντων κάθε εκμεταλλευόμενου. Είναι αυτοί που αντιστάθηκαν έμπρακτα στην ταξική πόλωση όπως οι ίδιοι καμάρωναν, συνάπτοντας την «Κοινωνική Συμμαχία» με τα αφεντικά για να στηρίξουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στην κατεύθυνση των Ευρωπαϊκών Θεσμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ) για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επενδυτικό μονοπώλιο ανταγωνιστικότητας. Είναι αυτοί, που όταν το 2015 τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα βάσης αγωνιζόντουσαν για την έξοδο από την μνημονιακή ομηρία, λέγανε περήφανοι ΝΑΙ στο κοινό νόμισμα και την ομόσπονδη Ευρώπη.

Ο ξεπουλημένος εργοδοτικός ρόλος της ΓΣΕΕ είναι ένας και μοναδικός: να χειραγωγεί αποτρεπτικά τις δυνάμεις της εργατικής τάξης κάτω από το πρόσχημα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, με σκοπό τον έλεγχο και την καταστολή κάθε κίνησης που μπορεί να εκτρέψει ανεξέλεγκτα την προλεταριακή πάλη απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών. Και έπειτα πλάι στον πρωτεργάτη της σκύλευσης των μαχητικών αντιστάσεων (ΠΑΜΕ), να βαφτίζει προβοκατόρικο κάθε σχηματισμό που δε συντάσσεται με τη στρατηγική υποταγής στις προσταγές των αφεντικών και τους μιλημένους αγώνες με το κράτος και την εργοδοτική ελίτ. Η ΓΣΕΕ δουλεύει για τα αφεντικά και πληρώνεται πολύ καλά το χαρτζιλίκι της για τη δουλειά που κάνει. Από τους επίσημους φορείς όπως ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπου η ΓΣΕΕ χέρι-χέρι με το ΣΕΒ καθορίζει το εργατικό δίκαιο μέχρι τις κολεγιές κάτω από το τραπέζι με τα μικρά και μεγάλα αφεντικά, η ΓΣΕΕ είναι το συνώνυμο της ταξικής και προλεταριακής προδοσίας και χυδαιότητας. Στο ίδιο τραπέζι προλετάριοι και αστοί θα κάτσουμε μόνο για να φάει ο ένας τον άλλον.

Οι καρέκλες που έχετε θρονιαστεί μια μέρα θα σας καταπιούν

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται ταξική υπευθυνότητα και οπλίζει το σώμα και τη σκέψη ιστορικά, πολιτικά και ηθικά ενάντια στην αποδοχή της χυδαιότητας ως κανόνα στη ζωή. Έτσι για λόγους συνείδησης, πίστης και προσήλωσης στον αγώνα για την υπεράσπιση των ταξικών αντιστάσεων, στα πλαίσια της Επιχείρησης –Τάξη εναντίον Τάξης- αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υψηλόβαθμου στελέχους της ΓΣΕΕ στην πόλη Χάρη Κυπριανίδη, έξω από το γραφείο του, το πρωί της 4ης Ιούνη. Θα συμφωνήσουμε και εμείς με τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες πως τα συνδικάτα δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Μπροστά στην κωλοτούμπα της ΓΣΕΕ, ο ταξικός πόλεμος δεν αναβάλλεται, δεν μετατίθεται και δεν χαλιναγογείται από κανέναν εργατοπατέρα. Οι επιθέσεις στα στελέχη της ΓΣΕΕ αποτελούν σημαία του αγώνα ενάντια στην παραίτηση και την αποδοχή της ανάθεσης και της αφομίωσης. Τα αίσχη που κάνετε θα τα βρείτε μπροστά σας. Ήρθε η στιγμή να μετρηθούμε και δε σας σώζει τίποτα.

Δηλώνουμε απερίφραστα παρόντες στην εξέλιξη της εργατικής πάλης ενάντια στα αφεντικά και κάθε μισθωμένο τσιράκι τους και καλούμε καθέναν ξεχωριστά να συνταχθεί μαχητικά δίπλα μας. Έχουμε ευθύνη να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην οργάνωση του μετώπου εναντίωσης στα σχέδια του κράτους και των εργοδοτών. Να στηρίξουμε τα σωματεία βάσης και τις εργατικές ομάδες και να συντονίσουμε τις αντιστάσεις και τις διαδικασίες αγώνα σε έναν ενωτικό σχηματισμό που θα καταρρίπτει κάθε κλαδική λογική. Να οικοδομήσουμε το ενιαίο κοινωνικό μέτωπο έξω και ενάντια στον μισθωμένο ρόλο της ΓΣΕΕ, του ΠΑΜΕ και κάθε ξεπουλημένου σχηματισμού που βάζει την καρέκλα και το χαρτζιλίκι πάνω από τα προλεταριακά συμφέροντα. Να στήσουμε πυρήνες προλεταριακής βίας για να επιστρέψουμε τα αδιάκοπα χτυπήματα που δεχόμαστε από την αστική τάξη. Να τιμήσουμε το παρελθόν μας, οικοδομώντας ένα μέλλον αντάξιο των απαιτήσεων που έθεσε ο πήχης των προγώνων μας και των αναχωμάτων που υψώσαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους. Ο αγώνας για τα συμφέροντα της κοινωνικής βάσης, πρέπει να δοθεί και θα δοθεί από την ίδια τη βάση. Με συνοχή, πίστη και μαχητικότητα στο δίκαιο και αναγκαίο όραμα της συγκρότησης του προλεταριακού μετασχηματισμού.

Θα λογαριαστούμε στους δρόμους, εκεί όπου το δίκαιο οπλίζει τη θέληση για δι-εκδίκηση

Όλοι και όλες στην απεργία της 10ης Ιούνη

Για την αποκατάσταση του επαναστατικού συνδικαλισμού

Επιχείρηση-Τάξη εναντίον Τάξης-

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Γιάννης Ταμτάκος