Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση από βραχυκύκλωμα σε σεσουάρ σε νηπιαγωγείο

Στο σπίτι τους επέστρεψαν προληπτικά τα παιδιά παραρτήματος του 4ου νηπιαγωγείου στην Πυλαία μετά από βραχυκύκλωμα σε συσκευή στο υπόγειο του κτηρίου

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε παράρτημα του 4ου νηπιαγωγείου στην Πυλαία στη Θεσσαλονίκη, μετά από βραχυκύκλωμα σε πιστολάκι μαλλιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.30 στον υπόγειο χώρο του κτηρίου, προτού τα παιδιά μπουν στο νηπιαγωγείο, και στο σημείο μετέβησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και τεχνικά και ηλεκτρολογικά κλιμάκια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αλλά και της ιδιοκτήτριας του μισθωμένου κτηρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η συσκευή βραχυκυκλώθηκε με αποτέλεσμα να λιώσει και να μυρίσει καμένο ο χώρος, χωρίς όμως να προκληθεί φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκε και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, σύμφωνα με την οποία, μετά από εντολή του δημάρχου, αποφασίστηκε τα παιδιά να επιστρέψουν σήμερα στο σπίτι τους.

«Ενημερώθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά, ενώ δόθηκε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους να φύγουν προληπτικά» ανέφερε η κ. Γιαννούδη μιλώντας στη Voria.gr. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα τεχνικά κλιμάκια του δήμου θα ελέγξουν τόσο την εν λόγω πρίζα, όσο και τις υπόλοιπες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν με πλήρη ασφάλεια στο νηπιαγωγείο.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη πως ο εξοπλισμός προϋπήρχε από τον υπερσύγχρονο παιδικό σταθμό που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στον χώρο, όπου μεταξύ άλλων στο υπόγειο υπήρχαν ντουζιέρες, πλυντήρια και άλλες συσκευές. «Πλέον, που το κτήριο για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης λειτουργεί ως νηπιαγωγείο, το υπόγειο χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας πως θα ελεγχθούν όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Τέλος, ανέφερε πως, εκτός απροόπτου και βάσει της πρώτης καλής εικόνας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μετά τις εκτιμήσεις των τεχνικών κλιμακίων, το νηπιαγωγείο αναμένεται να επαναλειτουργήσει κανονικά από αύριο, Πέμπτη.