Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη για αύριο η δίκη για την αρπαγή και κακοποίηση της 11χρονης

Στο εδώλιο η 34χρονη, αύριο συνεχίζεται η δίκη - Έξω από το Δικαστήρια βρέθηκε η μητέρα της ανήλικης η οποία ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης μαθήτριας έξω από το σχολείο της στην Τούμπα Θεσσαλονίκης που συγκλόνισε τη χώρα τον Ιούνιο του 2020.

Στο εδώλιο θα καθίσει η 34χρονη που διώκεται για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί ο δράστης σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση, έκθεση, όπως επίσης διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξής τους σε ποτό με σκοπό τη διάθεσή τους, καθώς και ένας 41χρονος που κατηγορείται για συνεργεία στην αρπαγή και την έκθεση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε η μητέρα της ανήλικης η οποία ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Σκεφτόμουν μέρες τι θα σκεφτώ όταν αντικρίσω την κατηγορούμενη. Περιμένω να γυρίσει το παιδί μου στο σπίτι», είπε σε δηλώσεις της. Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη ζει σε δομή ανηλίκων.

Σημειώνεται πως κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορούμενης ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, με τον συνήγορό της να επικαλείται πως δεν μπορεί να βρεθεί στο δικαστήριο λόγω καραντίνας μετά την επιστροφή του από Αγγλία, όπου μετέβη για λόγους υγείας. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε και ορίστηκαν δύο δικηγόροι για την εκπροσώπησή της. Ως εκ τούτου, για να μελετήσουν τη δικογραφία, η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

 

Να τονιστεί ακόμα ότι σε 18 ημέρες εκπνέει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της 34χρονης.

Η υπόθεση αρπαγής της 10χρονης τότε μαθήτριας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και η είδηση της εξαφάνισή της πήρε τεράστια έκταση.

Η 34χρονη, που στο παρελθόν φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της μικρής, κατηγορείται ότι στις 11 Ιουνίου του 2020 με το πρόσχημα ότι της είπε η μητέρα της να την πάρει από το σχολείο, τη μετέφερε στο διαμέρισμά της. Εκεί φέρεται να έριξε ζάναξ σε χυμό που της έδωσε και να την κακοποίησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 34χρονη φέρεται να θορυβήθηκε από την έκταση που έλαβε το θέμα και την άφησε ελεύθερη, δίνοντάς της χρήματα να πάρει ταξί. Περίοικοι τη βρήκαν να περιπλανιέται κοντά σε βενζινάδικο και ειδοποίησαν τις αρχές. Η 34χρονη μετέβη στην Κατερίνη όπου ξύρισε και τα μαλλιά της για να μην αναγνωριστεί.

Ο 41χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών μετά από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ φέρεται να επισκέφτηκε το διαμέρισμα της κατηγορούμενης όταν βρισκόταν στο σπίτι η μικρή αλλά και να ήταν παρών την ώρα απελευθέρωσής της.

Φωτογραφία αρχείου