Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ σε βίλα εύπορης οικογένειας

Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας του οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε πισίνα βίλας στη Θεσσαλονίκη.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε σήμερα ο 36χρονος γιος εύπορης οικογένειας που κατηγορείται για τη δολοφονία του οικιακού βοηθού με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα που εργαζόταν για την οικογένεια και φέρεται να αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Ο 25χρονος οικιακός βοηθός βρέθηκε νεκρός στην πισίνα της βίλας της οικογένειας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου του 2013. Η σορός του εντοπίστηκε από τον κορμό και πάνω βυθισμένη στο νερό, ενώ το θύμα φορούσε τα ρούχα του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό.

Η μητέρα του οικιακού βοηθού, που επίσης εργαζόταν για την οικογένεια έλειπε στην Αθήνα και μάταια αναζητούσε τον γιο της στο τηλέφωνο. Τα μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου όπως και το υπόλοιπο προσωπικό απουσίαζαν από τη βίλα. Ο 36χρονος κατηγορούμενος, που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, φέρεται να είχε άδεια διανυκτέρευσης και να επέστρεψε στο σπίτι το Σάββατο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι ο τελευταίος που φέρεται να είχε επικοινωνία με το θύμα. Το απόγευμα εκείνης της μέρας παρήγγειλε πίτσα και στη συνέχεια φέρεται να πήγε σε ίντερνετ καφέ για πόκερ, όπου κάμερες του καταστήματος καταγράφουν την είσοδο και έξοδό του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, νωρίς το πρωί της Κυριακής επέστρεψε στο στρατόπεδο.

Μετά από μακροχρόνια αστυνομική έρευνα η υπόθεση έφτασε το 2018 στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο αποφασίστηκε ότι είναι αναρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν τότε στρατιώτης και έτσι οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο.

«Γιατί με έδιωξε αντί να με βοηθήσει;»

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας του 25χρονου, που για περισσότερες από τρεις ώρες περιέγραφε την κατάσταση στη βίλα σκιαγραφώντας παράλληλα το προφίλ του γιου της αλλά και των εργοδοτών της.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μάρτυρας, που εργαζόταν στη βίλα για περίπου τρία χρόνια, είπε ότι ο γιος της έπιασε δουλειά στο σπίτι ενάμιση μήνα πριν βρεθεί νεκρός. Σύμφωνα με την ίδια, το δωμάτιο του γιου της αλλά και το δικό της ήταν δίπλα στο γυμναστήριο και το δωμάτιο του κατηγορούμενου.

Εκείνο το Σαββατοκύριακο η ίδια μετέβη στην Αθήνα έχοντας μαζί της το κινητό του γιου της, ενώ όπως είπε, για να μιλήσουν τον καλούσε στο σταθερό.

«Τελευταία φορά μιλήσαμε νωρίς το απόγευμα. Μου είπε ότι γύρισε ο κατηγορούμενος και εγώ τον ρώτησα αν είχε κάτι για να φάει. Απάντησε ότι ο 36χρονος παρήγγειλε πίτσα. Ο γιος μου είπε ότι δεν κοιμήθηκε πολύ καλά γιατί φρόντιζε τη μαγείρισσα που ήταν άρρωστη. Από τότε δεν σήκωσε κανένα τηλέφωνο και εγώ ανησύχησα. Πήρα τη γειτόνισσα να πάει να δει τι συμβαίνει και μετά δεν ξανασήκωσε ούτε αυτή το τηλέφωνο. Δεν μου είπαν τι είχε γίνει μέχρι να φτάσω στο αεροπλάνο», είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η ίδια περιέγραψε καλή τη σχέση της με την οικογένεια την περίοδο του εργαζόταν στην πολυτελή οικεία, ωστόσο υποστήριξε πως μετά τον θάνατο του γιου της, η συμπεριφορά τους άλλαξε.

«Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα του κατηγορούμενου και μου είπε να πάω στη Σρι Λάνκα και να μην γυρίσω ποτέ στην Ελλάδα γιατί κινδυνεύει η ζωή μου. Μου πρότεινε να μου δώσει χρήματα για να μην ξαναγυρίσω», είπε η μητέρα του 25χρονου.

«Κανένας δεν με πήρε να μου πει συλλυπητήρια. Σαν σκουπίδι με πέταξαν. Γιατί προσπάθησε να με διώξει και δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο;», ισχυρίστηκε εμφανώς ταραγμένη.

«Ο γιος μου ήταν πολύ καλό παιδί, δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Ήθελε να βοηθάει τον κόσμο και πήγαινε κάθε Κυριακή στην εκκλησία», είπε η μητέρα του θύματος.

Αναφερόμενη στην πρώτη στιγμή που έφτασε στη βίλα μετά τον θάνατο του παιδιού της, είπε ότι «η μητέρα του κατηγορούμενου καθόταν σε μια καρέκλα και εγώ απέναντί της. Σε μια στιγμή λέει η μητέρα του ‘ωχ έρχεται ο κατηγορούμενος*’. Μόλις μπήκε μέσα τον ρώτησα αν έμαθε τι έγινε; Με ακούμπησε με το χέρι στην πλάτη και αμέσως χτύπησε με τα χέρια του το κεφάλι του και έφυγε χωρίς να μου πει συλλυπητήρια», είπε.

Η μητέρα του θύματος άφησε παράλληλα αιχμές για τους χειρισμούς της υπόθεσης από την αστυνομία, λέγοντας ότι όταν γύρισε στη Σρι Λάνκα έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο στην αστυνομία, χωρίς, όπως ισχυρίστηκε, να παίρνει απαντήσεις για την υπόθεση.

«Τη δεύτερη μέρα εγώ κατάλαβα, γιατί στο σπίτι ήταν μόνο ο κατηγορούμενος. Στο σπίτι δεν έφερνε ποτέ κορίτσια, μόνο αγόρια. Στο δωμάτιό του υπήρχαν πάντα φίλοι του και τους έβλεπα με τα εσώρουχα», υποστήριξε η μητέρα του θύματος.

«Είναι πολύ καλό παιδί, δεν θα πείραζε κανέναν»

Διαφορετική εκδοχή στον ισχυρισμό της μητέρας έδωσαν τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού, υποστηρίζοντας πως έβλεπαν συχνά στο σπίτι κοπέλες.

«Δεν έχω γνωρίσει καλύτερο παιδί από τον κατηγορούμενο. Αποκλείεται να το έκανε», είπε εργαζόμενος στη βίλα που μάλιστα ήταν ο πρώτος που βρήκε το πτώμα στην πισίνα. «Κάθε πέντε ή έξι μήνες έβλεπα άλλη κοπέλα στο σπίτι», είπε.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και η μαγείρισσα του σπιτιού που κατονόμασε κοπέλες με τις οποίες όπως είπε διατηρούσε σχέση ο κατηγορούμενος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της επικράτησε μικροένταση με τη μητέρα του θύματος. Η μάρτυρας είπε πως πράγματι ήταν άρρωστη το προηγούμενο βράδυ αλλά σημείωσε πως το θύμα τής έκανε μόνο ένα τσάι και δεν τη φρόντιζε όλο το βράδυ.

«Ο κατηγορούμενος φερόταν σε όλους με σεβασμό. Πιστεύω ότι είναι αθώος. Σαν αυτό το παιδί δεν υπάρχει. Θα φωνάζω, θα τσιρίζω ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος», είπε η μάρτυρας.

Την αθωότητα του κατηγορουμένου υποστήριξε και ο τελευταίος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα και εργάζεται ως κηπουρός στην έπαυλη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων.