Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο

Οκτώ άτομα θα καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενα για την υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού τον Ιανουάριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Αναβιώνει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου, Τόσκο Μποτζατζίσκι, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια συμπλοκής με οπαδικά χαρακτηριστικά.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Τετάρτη ωστόσο διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου και προγραμματίστηκε για τις επόμενες ημέρες.

Ο άτυχος νεαρός, οπαδός της βουλγαρικής και αδελφοποιημένης με τους οπαδούς του Άρη, Μποτέφ Πλόβντιβ, είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με συμπατριώτες του προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στις 4 Ιανουαρίου του 2020.

Την επόμενη μέρα, την ώρα που κάθονταν σε καφέ στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής με οπαδούς της ομάδας του αλλά και του Άρη, δέχτηκαν επίθεση από φερόμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Από τα χτυπήματα, ο 28χρονος έπεσε στο οδόστρωμα ενώ μισθωμένο αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε η 27χρονη κατηγορούμενη πέρασε από πάνω του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να καταλήξει. Ο 49χρονος πρώην σύντροφός της που συμμετείχε στη συμπλοκή, φέρεται να της ζήτησε να περάσει πάνω από το σώμα του άτυχου νέου.

Η 27χρονη που προφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2020 κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ο 49χρονος πρώην σύντροφός της για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και μια σειρά από άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι και αυτός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του τον περασμένο Φεβρουάριο.