Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 49χρονου για την επίθεση στον Μπουτάρη

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να γίνει η δίκη για την επίθεση το 2018 σε βάρος του πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκης- Στο δικαστήριο παρέστη ο κ. Μπουτάρης

Αναβλήθηκε η δίκη του 40χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα της 19ης Μαΐου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε προγραμματιστεί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο λόγω κωλύματος της συνηγόρου του κατηγορούμενου, αναμένεται να γίνει μέσα στη χρονιά.

Σε πρώτο βαθμό ο 49χρονος, που φέρεται να κλότσησε την πόρτα του αυτοκινήτου του δημάρχου είχε καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκιση. Σήμερα είναι κρατούμενος στις φυλακές Χανίων για υπόθεση ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, είχαν καταδικαστεί ένας 24χρονος σε 21 μήνες φυλάκιση καθώς και ένας συνομήλικός του σε 14 μήνες. Οι ποινές τους είχαν ανασταλεί και δεν άσκησαν έφεση. Ένας τότε ανήλικος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε αρμόδιο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο παρέστη για άλλη μια φορά ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση επίθεσης στον πρώην δήμαρχο εκκρεμεί και η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων 11 ατόμων.