Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναζητά εξωσχολικούς η ΕΛΑΣ για τις ζημιές στο 30ο Λύκειο

Ο διευθυντής του 30ού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης διαπιστώνοντας τις ζημίες κατέθεσε και επίσημο έγγραφο από το σχολείο προς την αστυνομία.

Έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που προκάλεσαν φθορές στις κτηριακές υποδομές και τον εξοπλισμό του 30ού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαριλάου Αναλήψεως.

Σύφμωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (20 Σεπτεμβρίου), τα όργανα εκπροσώπησης των μαθητών ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου για την απόφαση συμβολικής κατάληψης, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια της ημέρας, όμως, στις εγκαταστάσεις του σχολείου εισήλθαν άτομα που φέρονται να μην είχαν καμία σχέση με το σχολικό περιβάλλον, προκαλώντας ζημιές σε πόρτες, υαλοπίνακες και είδη υγιεινής. Ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στο οικείο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, όταν το πρωί της Τρίτης, άτομα τα οποία δεν αναγνώρισε ως μαθητές του σχολείου, παρεμπόδισαν την είσοδό του σε αυτό.

Το πρωί της Τετάρτης, όταν τα άτομα που είχαν καταλάβει τον σχολικό χώρο είχαν πια αποχωρήσει, ο διευθυντής, διαπιστώνοντας της ζημίες κατέθεσε και επίσημο έγγραφο από το σχολείο προς την αστυνομία, προκειμένου να επιληφθεί της έρευνας και να συλλέξει στοιχεία επιτόπου. Παράλληλα, εκπρόσωποι των μαθητών εξέφρασαν στον διευθυντή του σχολείου τη συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας τις παραβατικές συμπεριφορές από τα άτομα που δεν ανήκαν στη σχολική κοινότητα. Σήμερα έγιναν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τη στιγμή που κάποιο σχολείο τελεί υπό κατάληψη ο διευθυντής δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται μέσα κι εφόσον διαπιστώθηκε η παρουσία εξωσχολικών στοιχείων, ο διευθυντής ως όφειλε ενημέρωσε την αστυνομία.