Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανεστάλη η απεργία των ταχυδρόμων-Συζητήσεις με ΕΛΤΑ

Σε διάλογο στην Αθήνα καλεί αύριο τους ταχυδρόμους η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για το πρόβλημα στη διανομή της αλληλογραφίας.

Σε αναστολή της τριήμερης απεργίας προχώρησαν εν τέλει τα μέλη του Συνδικάτου Ταχυδρόμων Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Όπως είχαν αναφέρει σε συνέντευξη τύπου την προηγούμενη εβδομάδα, οι ταχυδρόμοι σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Χαλκιδική επρόκειτο να ξεκινήσουν από χθες τριήμερη κινητοποίηση, αφού όπως είπαν, με την αποδέσμευση των συμβασιούχων από τους 180 διανομείς αλληλογραφίας στον άξονα Καλαμαριά-Λαχαναγορά, πλέον δεν εργάζονται οι 51. Tο πρωί, μάλιστα, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν και απεργιακή κινητοποίηση έξω από το ΥΜΑΘ.

«Η απεργία ανεστάλη μετά από ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ που μας καλεί σε διάλογο αύριο στην Αθήνα», επισήμανε στην Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στέφανος Βαβίτσας.

Αν και οι δυσκολίες στη διανομή είναι πολύ μεγάλες, όπως τονίζουν οι ταχυδρόμοι, δεν υπάρχουν σκέψεις για επαναφορά των συμβασιούχων, ωστόσο αύριο αναμένεται να πέσει στο τραπέζι η πρόταση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα όλες οι περιοχές.