Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει από σήμερα το δημοτικό κολυμβητήριο Παύλου Μελά

Οι ενδιαφερομένοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδο τους στο κολυμβητήριο και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής

Από σήμερα επαναλειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Παύλου Μελά για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σάκης Λαζαρίδης και το τμήμα Αθλητισμού του δήμου ανακοίνωσαν το επίσημο άνοιγμα του κολυμβητηρίου για τους πολίτες από σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου.

Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στο κολυμβητήριο θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων – ανηλίκων – εφήβων, κινητικής αποκατάστασης, τμήματα ΑμεΑ, aqua aerobic και φυσικά κοινού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και λόγω της περιορισμένης δυνατότητας κάλυψης εγγραφών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την εγγραφή τους ανάμεσα στις ώρες λειτουργίας 09.00-20.00.

Οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο κολυμβητήριο πρέπει κατά την είσοδο τους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά κάθε φορά:
• Πιστοποιητικό εμβολιασμού και υπό την προϋπόθεση της παρόδου 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
• Εβδομαδιαίο προληπτικό τεστ (rapid test ή self test) για κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το κολυμβητήριο βρίσκεται στη συμβολή των Οδών Ιθάκης και Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη και οι ώρες λειτουργίας του είναι  Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 21:30 και Σάββατο 9:30 – 16:30

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για τη χρήση του κολυμβητηρίου θα γίνεται με:

• Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο του ενδιαφερόμενου στο κολυμβητήριο  «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».
• Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση.
• Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC.
• Όσοι είναι απαραίτητο να κολυμπούν σε ακριανή διαδρομή θα πρέπει να το δηλώνουν στην τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση.
• Η διάρκεια κολύμβησης ορίζεται σε 60’.
• Δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων. Οι κανόνες υγιεινής αθλητών και αθλουμένων (ντους χρησιμοποιώντας υγρό σαπούνι) πρέπει να γίνεται πριν και μετά την προπόνηση στην οικία των αθλουμένων.
• Κατά τα άλλα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και της Κ.Ο.Ε. και ότι δικαιολογητικά προβλέπονται βάση της τρέχουσας ΚΥΑ.

Τέλος, οι χρήστες του κολυμβητηρίου θα πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις που να πιστοποιούν τη δερματολογική και παθολογική καταλληλότητα.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του δήμου είναι 2310607457, 2310643963