Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες με τα στοιχεία 14χρονης - Σήμερα η δίκη

Μία αδιανόητη ιστορία bullying που είχε ως αποτέλεσμα να κλονιστεί ο ψυχικός κόσμος ενός 14χρονου κοριτσιού που κινείται στο φάσμα του αυτισμού.

Σε δικαστήριο ανηλίκων αναβιώνει σήμερα μία σοκαριστική υπόθεση bullying με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, που βίωσε ψυχική κακοποίηση και διασυρμό από συνομήλικούς της.

Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν το κορίτσι, τότε 12 ετών και μαθήτρια της Ά Γυμνασίου γνωρίζει μία συμμαθήτριά της που της προτείνει να πάνε μία βόλτα στο πάρκο μετά την πρώτη ημέρα του σχολείου.

Εκεί η συμμαθήτριά της, φέρεται να την τράβηξε μία φωτογραφία, η οποία έπειτα χρησιμοποιήθηκε σε ψεύτικα προφίλ σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία της 14χρονης. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, στα προφίλ αυτά ανέβαιναν γυμνές φωτογραφίες -άγνωστης προέλευσης- χωρίς να φαίνεται πρόσωπο. Μάλιστα οι δράστες δεν δίστασαν να στέλνουν μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε άλλους χρήστες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται από την 14χρονη.

Έτσι ξεκίνησε ο γολγοθάς για την 14χρονη και την οικογένειά της. Όπως περιγράφει στη Voria.gr η μητέρα της 14χρονης, Κατερίνα Φωτιάδου, μόλις αντιλήφθηκαν το επίμαχο υλικό με τα στοιχεία του κοριτσιού, απευθύνθηκαν αμέσως στην Εισαγγελία για να βρεθούν οι υπαίτιοι που υπέβαλαν το παιδί σε αυτό το μαρτύριο. Οι έρευνες οδήγησαν στη συμμαθήτρια του κοριτσιού, η οποία φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή της στην αδιανόητη πράξη, ενώ σύμφωνα με τη μητέρα της 14χρονης, υπάρχουν και άλλα παιδιά που διακινούσαν το ψεύτικο υλικό και το έχουν παραδεχθεί.

Σήμερα, η μητέρα της 14χρονης ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που προξένησαν τόσο πόνο στο παιδί της. Σύμφωνα με την ίδια, η έλλειψη παιδείας τόσο από το σπίτι όσο και από το σχολείο αλλά και η ατιμωρησία είναι αυτά που επιτρέπουν σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές να επιβιώνουν στην κοινωνία.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr, η μικρή κινείται στο φάσμα του αυτισμού και δυσκολευόταν να κάνει φίλους, καθώς όχι μόνο τα άλλα παιδιά είχαν στην κόρη της στο περιθώριο αλλά και οι γονείς δεν τα άφηναν να της μιλούν «γιατί ο αυτισμός κολλάει!».

Οι περιγραφές της κ. Φωτιάδου για τον αντίκτυπο που είχε το σοκαριστικό περιστατικό στην ψυχή της 14χρονης είναι συγκλονιστικές. Η νεαρή μαθήτρια πέρα από τον διασυρμό, δέχτηκε bullying και από τους υπόλοιπους συμμαθητές της ενώ μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στο μόνο κορίτσι που έκανε παρέα από το δημοτικό, ότι έκανε μέχρι και σκέψεις αυτοκτονίας.