Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα περιστατικά βίας στα σχολεία - Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών

Ανήσυχοι οι γονείς καθώς τα περιστατικά φθάνουν ακόμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Αιχμές της ομοσπονδίας γονέων κατά του υπουργείου Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές και γονείς στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, σκοπός της κινητοποίησης είναι να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθητή τους σε ιδιωτικό σχολείο

Θεσσαλονίκη: Πατέρας μπούκαρε σε τάξη και επιτέθηκε φραστικά σε συμμαθητές του γιου του

«Ενώ περιμέναμε μια κανονικότητα όπως το υπουργείο διαφήμιζε δυστυχώς βλέπουμε μια σειρά από ζητήματα. Ξεκινώντας από τα σχολικά γεύματα που δεν έχουν ξεκινήσει ενιαία σε όλους τους δήμους, στη συνέχεια για την ενισχυτική διδασκαλία με τα κενά των εκπαιδευτικών κυρίως σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, με τα κενά σε καθαρίστριες στα σχολεία και το πιο σημαντικό με τα ζητήματα βίας που αντιμετωπίζουν τα μέσα μέσα και έξω από τα σχολεία», σημείωσε.

Ο κ. Κοκονας εκτίμησε ότι «το υπουργείο αδιαφορεί και το ζήτημα της βίας μεγαλώνει, ανησυχώντας τους γονείς καθώς φτάνει ακόμα και σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».