Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν ξανά δουλειά κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης

Την ευκαιρία να καλλωπιστούν και πάλι σε κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης έχουν από σήμερα οι πολίτες - Κλεισμένα ραντεβού μέχρι την άλλη εβδομάδα

Τις πόρτες τους άνοιξαν σήμερα το πρωί κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης άκρων, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που θα λειτουργήσουν ως «βαλβίδες αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών, όπως ανέφερε η κυβέρνηση.

Όπως και σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Θεσσαλονίκη αυξημένη είναι η ζήτηση με πολλά κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια να έχουν κλεισμένα ραντεβού έως και την άλλη εβδομάδα αλλά ο κόσμος φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στον βαθμό που θα ήθελαν οι καταστηματάρχες.

Μεταξύ άλλων, οι περιορισμοί στα ραντεβού δημιουργούν προκλήσεις αναφορικά με το πόσα άτομα θα εξυπηρετούνται καθημερινά, δυσχεραίνοντας το έργο τους να εξυπηρετήσουν όσους περισσότερους πελάτες μπορούν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αναστασία, υπάλληλος σε κέντρο αισθητικής επί της Μητροπόλεως, τα επιτρεπόμενα ραντεβού δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα τέσσερα την ώρα για τα τετραγωνικά του καταστήματος, μια ρύθμιση που ίσχυε από παλιότερα.

«Ειμαστε, ήδη, γεμάτοι έως και την άλλη εβδομάδα. Κατά βάση οι πελάτισσες επιλέγουν το μανικιούρ διότι ανέκαθεν η δουλειά μας βασιζόταν σε αυτό. Προφανώς υπάρχουν και κυρίες που έχουν θέματα που απαιτούν την περιποίηση των κάτω άκρων για λόγους υγείας, αλλά αρκετές είναι και αυτές που το κάνουν για λόγους καλλωπισμού». Η κούραση που συνοδεύει τους πολίτες και η ανάγκη τους διαφύγουν λίγο από τα εξουθενωτικά μέτρα τους οδηγεί να μην είναι τόσο επιφυλακτικοί. «Φοράνε κανονικά τη μάσκα τους αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάποια κυρία ή κάποιον κύριο να φοβάται τόσο έντονα. Άλλωστε, εάν φοβόταν, αμφιβάλλω εάν τα έκλεινε ραντεβού».

Στα κομμωτήρια, από την άλλη, η κίνηση είναι περιορισμένη και ο κόσμος φαίνεται πως έχει εξυπηρετηθεί με «άλλους τρόπους». Αυτό υποστηρίζει και η κ. Ξανθή που διατηρεί κατάστημα τόσο στο κέντρο της πόλης στην οδό Παύλου Μελά όσο και σε άλλα σημεία.

«Το αφήγημα που κυκλοφορεί για τα κλεισμένα ραντεβού έως και την άλλη εβδομάδα, είναι μύθος, τουλάχιστον για εμάς. Στην προηγούμενη καραντίνα ο κόσμος έχρηζε όντως περιποίησης. Τώρα δεν είναι έτσι. Πιθανότατα, εξυπηρετούνταν με άλλες μεθόδους και από συναδέλφους που λειτουργούσαν παράτυπα». Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κίνηση δεν διαφέρει πολύ από μια απλή Δευτέρα, «ίσως είναι απλώς ελάχιστα πιο αυξημένη». Αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων, το κατάστημα στην Παύλου Μελά μπορεί να εξυπηρετήσει έως και εννιά πελάτες ταυτόχρονα. «Λειτουργούμε από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 και ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα», τονίζει η κ. Ξανθή ενώ προσθέτει πως οι πελάτισσες είναι αρκετά επιφυλακτικές, «ακόμα και πριν κλείσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετακίνηση στα εν λόγω καταστήματα αποστέλεται ο αριθμός 6 στο 13033.