Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για επικείμενο λουκέτο των ΕΛΤΑ στη Νεάπολη

Στον δήμο Νεάπολης Συκεών λειτουργούν δύο υποκαταστήματα και σε περίπτωση λουκέτου στη Νεάπολη θα επιβαρυνθεί το υποκατάστημα των Συκεών.

Την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για το σχέδιο που προωθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστήματος στην περιοχή εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος προαναγγέλλει και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως έκτακτο, με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων να απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο που προβλέπει «λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπως επίσης και κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο για το αντίστοιχο της Δ.Ε. Συκεών.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών και θα φέρει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στις Συκιές. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία -στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού- απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ομόφωνο ψήφισμα, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να τονίζει ότι «η λειτουργία και των δύο υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο δήμο μας είναι απαραίτητη και δεν θα δεχθούμε καμία αρνητική εξέλιξη σε βάρος των συμπολιτών και συνδημοτών μας».

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Με έκπληξη, απορία, απογοήτευση και οργή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους του δήμου μας υπηρεσίες βάζοντας λουκέτο στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και τη συγχώνευσή του με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Συκεών. Μια εξέλιξη η οποία -στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού- απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας.

»Δεδομένου του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής, αφού παρατηρούνται μεγάλες υψομετρικές διαφορές, η προοπτική της εξυπηρέτησης των πολιτών από το έτερο κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Συκιές είναι πρακτικά ανέφικτη και αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού, πλήττοντας ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του δήμου.

»Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και έρχεται σε ακολουθία απομάκρυνσης και αποξήλωσης πολλών άλλων υποδομών από την περιοχή μας,

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ:
 
την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία μας στην προοπτική κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή της Νεάπολης και είμαστε αντίθετοι στην εν γένει σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων, η οποία πραγματοποιείται για καθαρά οικονομικούς λόγους,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
 
ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραμονή των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Νεάπολη και Συκιές σε πλήρη λειτουργία, και καλούμε τους πολίτες και τις πολίτισσες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας σε δυναμική διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νεάπολη που θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες,

ΚΑΛΟΥΜΕ:
 
τη διοίκηση του Οργανισμού να επανεξετάσει την πρότασή της λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, ώστε τα  υποκαταστήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον καθεστώς, εξυπηρετώντας τους κατοίκους τόσο στις Συκιές  όσο και στη Νεάπολη».