Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις γονέων για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας αύριο στο ΥΜΑΘ για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Κέντρο αποσπασματικής γνώσης» σχολιάζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας πως γίνεται το σχολείο με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και εχθρικό προς τις ανάγκες μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών», επισημαίνει η Ομοσπονδία επισημαίνοντας πως οι γονείς έχουν πληρώσει ακριβά όλες τις αλλαγές και της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης 

«Το σχολείο μεταμορφώνεται σε  εξεταστικό κέντρο με την Τράπεζα Θεμάτων. Η γενική μόρφωση στο Λύκειο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, στο βωμό της βαθμολογίας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήδη από την Α Λυκείου», αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Είναι πρόκληση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας, να επιλέγουν αυτή την περίοδο να κάνουν ακόμα χειρότερη και άνιση την μόρφωση. Όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για αυτόν τον λόγο η διοίκηση της Ομοσπονδίας  προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την αύριο στις 12:00μμ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει «το αντιεκπαιδευτικό», όπως λένε νομοσχέδιό της.