Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας (φωτο + vid)

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Τερψιθέας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν από λίγο μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση γίνεται στον απόηχο των σοβαρών επιθέσεων που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον!» είναι το κεντρικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης και οι διαδηλωτές κουνώντας τις σημαίες του κομμουνιστικού Κόμματος φωνάζουν πως «δεν θα περάσει ο φασισμός».

Στο σημείο έχει στηθεί μικροφωνική ενώ το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ τραγούδησε τραγούδια όπως το «Σώπα όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και το «Γελαστό παιδί».

Ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστικών και ναζιστικών ομάδων τις προηγούμενες ημέρες στη δυτική Θεσσαλονίκη παίρνουν ακόμα μια απάντηση σήμερα εδώ μέσα από τη μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο λαός της δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από τους μαζικούς φορείς, από τα φοιτητικά συμβούλια και τα εργατικά σωματεία, έδωσε την απάντησή του: καμία φασιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη».

Ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ δήλωσε πως «είμαστε εδώ και θα τσακίσουμε τον φασισμό. Εδώ στον δήμο παυλου Μελά, λίγο μακριά από το στρατόπεδο όπου τόσοι κομμουνιστές εκτελέστηκαν, δεν χωρά το φασιστικό δηλητήριο».

Μετά τη λήξη της ομιλίας του Θανάση Σγούρου, μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Σταυρούπολης.