Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιπυρικές εργασίες σε τρεις ζώνες του δάσους του Σέιχ Σου (φωτο+vid)

Καθαρίστηκε το δάσος του Σέιχ Σου στη θέση Κράνος, στο Πανόραμα και στον Άγιο Λουκά, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικών καθαρισμών Antinero

Σε δράση καθαρισμού και αφαίρεσης καύσιμης ύλης από το Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε μέσα από το πρόγραμμα Προληπτικών Καθαρισμών Antinero το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, καθαρίστηκε το δάσος του Σέιχ Σου στη θέση Κράνος, στο Πανόραμα και στον Άγιο Λουκά.

Το πρόγραμμα Antinero, που ξεκίνησε τον Μάιο κι ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, αφορά σε εργασίες καθαρισμών, αφαίρεσης καύσιμης ύλης και συσσωρευμένης επί δεκαετίες βιομάζας σε συνολική έκταση 80.000 στρεμμάτων και σε περισσότερα από 100 δασικά οικοσυστήματα. Επίσης συντηρούνται και διανοίγονται δασικοί δρόμοι συνολικού μήκους 12.000 χιλιομέτρων, καθώς και αντιπυρικές ζώνες συνολικού μήκους 1.600 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα Προληπτικών Καθαρισμών Antinero, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 50 εκατ. ευρώ και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό με 22 εκατ. ευρώ. Τις διαγωνιστικές διαδικασίες έφερε εις πέρας το ΤΑΙΠΕΔ.

«Τα δεκάδες συνεργεία καθαρισμού στα δάση ανά την Ελλάδα, αποτελούνται και από υλοτόμους και δασεργάτες των τοπικών Δασικών Συνεταιρισμών (όπου υπάρχουν ΔΑΣΕ) και επιπλέον η παρουσία τους στα δάση λειτουργεί ως πρόσθετη φύλαξη από επίδοξους εμπρηστές», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: