Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ζητά να τους απαλλάξει από μια δυσβάσταχτη υποχρέωση.

Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τη χρονιά που πέρασε, ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται από τον ΕΣΘ, την περασμένη χρονιά καθώς και την τρέχουσα, χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστές και αδρανείς, με κρατική εντολή, επί σχεδόν επτά μήνες.

«Δυστυχώς όμως οι φόροι, άδικοι ή μη, συνεχίζουν να είναι απαιτητοί κανονικά και χωρίς εξαιρέσεις λόγω της πανδημίας. Παρόλο που τα έσοδα όλους αυτούς τους μήνες του lockdown ήταν μηδενικά, το τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται εξ’ολοκλήρου από το οικονομικό επιτελείο του κράτους», τονίζεται από πλευράς των εμπόρων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θεωρεί άδικη την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου, χωρίς να ληφθούν υπόψιν προϋποθέσεις για τις παραπάνω επιχειρήσεις, οι οποίες ακόμη προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά από όλη αυτή την επιχειρηματική αδράνεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ