Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απειλές από «μέλη ναζιστικής οργάνωσης» καταγγέλλουν γιατροί στο Παπαγεωργίου

Η ΕΝΙΘ επισημαίνει μάλιστα ότι η εν λόγω ομάδα είχε γίνει γνωστή από τα συμβάντα στα ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης το περασμένο φθινόπωρο.

Προσπάθεια τρομοκράτησης των γιατρών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης» καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική καταγγελία η συγκεκριμένη ομάδα «στοχοποιεί και εκφοβίζει συναδέλφους με απειλητικά προσωπικά και δημόσια μηνύματα (προσωπικά e-mail με απειλές, τρικάκια στο Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς «σκοπός τους είναι να συσκοτίσουν την πραγματική αιτία της ταλαιπωρίας των ασθενών που είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, στοχοποιώντας και ρίχνοντας την ευθύνη στους υγειονομικούς. Αποδεικνύεται ότι απεχθάνονται ο λαός της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών που δώσανε τεράστια μάχη για την υγεία των ασθενών και να αγωνίζεται για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, φτάνοντας στο σημείο να απειλούν ανοιχτά και επώνυμα συναδέλφους».

Η ΕΝΙΘ επισημαίνει μάλιστα ότι η εν λόγω ομάδα είχε γίνει γνωστή από τα συμβάντα στα ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης με τις ταραχές που σημειώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ομάδων.