Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ

Τρεις άνδρες προέβησαν σε πέντε περιπτώσεις εκβιάσεων σε βάρος πολιτών και επιχειρηματιών - Απέσπασαν λεία ύψους 68.200 ευρώ.

Στην εξάρθρωση συμμορίας που προέβαινε κατ’ επάγγελμα σε εκβιάσεις σε βάρος πολιτών στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, εκβίαση κατ’ επάγγελμα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού και δύο Αλβανών ηλικίας 30 και 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και δυνάμει εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι από τον Ιούλιο του 2021 έως αρχές Απριλίου 2022 προέβησαν σε πέντε περιπτώσεις εκβιάσεων σε βάρος πολιτών και επιχειρηματιών, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των ιδίων και των οικογενειών τους, χρήση σωματικής βίας σε βάρος τους ή απειλή βλάβης σε βάρος των επιχειρήσεων τους, προκειμένου να αποσπάσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης αποκόμισαν χρηματικό ποσό 68.200 ευρώ, ενώ επεδίωξαν να αποσπάσουν επιπλέον 48.500 ευρώ από τα θύματά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ