Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από 1 Φεβρουαρίου η απευθείας λεωφορειακή σύνδεση Μυγδονίας-κέντρου

Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 84 δεν θα τερματίζουν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, αλλά θα κινούνται μέσω της οδού Λαγκαδά ως τον σταθμό.

Ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου η απευθείας λεωφορειακή σύνδεση της Μυγδονίας με το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία της γραμμής 84 που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των κατοίκων του Δρυμού, της Λητής και του Μελισσοχωρίου θα πηγαίνουν μέχρι το κέντρο της πόλης.

Η απευθείας λεωφορειακή σύνδεση των τριών κοινοτήτων με το κέντρο της Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από εισήγηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου προς τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Πιο αναλυτικά, τα λεωφορεία της γραμμής Νο 84 (Θεσσαλονίκη - Μελισσοχώρι) δεν θα τερματίζουν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, αλλά θα κινούνται μέσω της οδού Λαγκαδά ως τοn Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Από εκεί θα επιστρέφουν στην οδό Λαγκαδά από όπου θα συνεχίζουν το δρομολόγιο προς τη Μυγδονία.

Έτσι οι κάτοικοι του Δρυμού, της Λητής και του Μελισσοχωρίου θα μετακινούνται απευθείας προς και από το κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς να χρειάζεται να επιβιβάζονται σε άλλο λεωφορείο, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

«Ικανοποιούμε το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δρυμού, της Λητής και του Μελισσοχωρίου για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους με τις αστικές συγκοινωνίες. Από 1 Φεβρουαρίου το λεωφορείο τη γραμμής 84 θα μας πηγαίνει απευθείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς ταλαιπωρία. Με πράξεις λύνουμε τα προβλήματα των δημοτών μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.