Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από λοίμωξη του αναπνευστικού ο θάνατος της εξάχρονης στο Ιπποκράτειο

Από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψαν στοιχεία λοίμωξης του αναπνευστικού, ενώ δεν ανιχνεύθηκαν κακώσεις στο σώμα του παιδιού.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή της εξάχρονης που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Νεκρό εξάχρονο κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο - Υπέστη δύο ανακοπές

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, από τα αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον καθηγητή εργαστηρίου Ιατροδικαστικής, Φώτιο Χατζηνικολάου, προέκυψαν στοιχεία λοίμωξης του αναπνευστικού, ενώ δεν ανιχνεύθηκαν κακώσεις στο σώμα του παιδιού.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να δωθουν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια που στέρησαν τη ζωή στο εξάχρονο παιδί.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε γράψει η Voria.gr, το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σοχού, όπου έγιναν εξετάσεις και οι γιατροί συνέστησαν στους γονείς να μεταφερθεί το παιδί στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το κοριτσάκι είχα εισαχθεί υποβασταζόμενο από τη μητέρα του στο τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, εμφανώς καταπονημένο.

Την ώρα που το εξάχρονο εξεταζόταν από γιατρούς, υπέστη ανακοπή και άμεσα ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του νοσοκομείου. Νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι και γιατροί από τη ΜΕΘ Παίδων προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι και μετά από μία ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί επανήλθε στη ζωή.

Την ώρα που οι γιατροί διασωλήνωναν την εξάχρονη για να μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων, υπέστη και δεύτερη ανακοπή και δυστυχώς το παιδί κατέληξε.
Άμεσα διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της εξάχρονης.