Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα η αποκομιδή ογκωδών από τον οικισμό Αγία Σοφία

Η μεταφορά των ογκοδών απορριμάτων αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών και των επιχειρηματιών της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμο.

Ξεκινά σήμερα η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων που συγκεντρώνονται επί χρόνια μπροστά από τον οικισμό των Ρομά Αγία Σοφία, στον δήμο Δέλτα.

Η μεταφορά των ογκοδών απορριμάτων αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών και των επιχειρηματιών της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμο.

Τα ογκώδη απορρίμματα που συγκεντρώνονται επί χρόνια μπροστά από τον οικισμό των Ρομά Αγία Σοφία άλλα και στη γύρω περιοχή όπου δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις θα μεταφερθούν από το σημείο, αφήνοντας την περιοχή και το περιβάλλον καθαρό.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης μετά από συνεχείς συζητήσεις με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατάφερε σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης κ Βούλα Πατουλίδου και τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ Χαράλαμπο Στεργιάδη να δώσουν τέλος σε ένα φλέγον ζήτημα για την περιοχή του δήμου Δέλτα.

Οι εργασίες αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων αρχίζουν σήμερα το πρωί με μηχανήματα που μίσθωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα συνεχιστούν μέχρις ότου μετακινηθούν όλα τα απορρίμματα από την περιοχή σε καθημερινή βάση αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες.