Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται σήμερα οι τέσσερις Άγγλοι για τα 300 κιλά κοκαΐνης

Το φορτίο με τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε από την Κολομβία, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη σε κοντέινερ με μπανάνες.

Στον τέταρτο ειδικό ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τέσσερις Άγγλοι συλληφθέντες για τα 300 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε σχετικά - Το κολομβιανό καρτέλ θα έφερνε φορτία-μαμούθ στη Θεσσαλονίκη, έως και 8 τόνους κοκαΐνη

Θεσσαλονίκη-Βίντεο ντοκουμέντο:Η στιγμή που οι αρχές εντοπίζουν τα 300 κιλά κοκαϊνης

Οι τέσσερις κατηγορούνται για κατ' επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά συναυτουργία, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς για το πλημμέλημα της παράνομης κατοχής όπλων. Ο ένας διώκεται και για βία κατά υπαλλήλων.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος είναι αποτέλεσμα διυπηρεσιακής συνεργασίας αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του γραφείου D.E.A. Αθηνών, της Guardia di Finanza Reggio Calabria - Group of Gioia Tauro, της Κεντρικής Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Ιταλίας, της Υπηρεσίας Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Κεντρικής Διεύθυνσης της Εγκληματολογικής Αστυνομίας Ιταλίας, του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, του Α΄ Τελωνείου Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης/Τ.Π.Κ.Ε.

Το φορτίο με τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε από την Κολομβία, φτάνοντας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ με μπανάνες.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 41χρονος που διακινεί τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης παγκοσμίως

Στη συνέχεια, η ποσότητα της κοκαϊνης μεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις, δύο εκ των οποίων αποτελούν ηγετικά στελέχη.