Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απονομή τίτλων αναδασμού στους δικαιούχους της περιοχής Βασιλικών

Έπειτα από την απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Κυρώθηκε ο Β' αναδασμός του αγροκτήματος Βασιλικών.

Κυρώθηκε ο Β' αναδασμός του αγροκτήματος Βασιλικών του δήμου Θέρμης με την απόφαση με αριθ. πρωτ. οικ. 343783(2618)/02.07.2020 της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου

Σύμφωνα με τον δήμο Θέρμης, έκτοτε της απόφασης «ακολούθησε μία επίπονη προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταγραφής – καταχώρισης των δεδομένων του αναδασμού στην κτηματολογική βάση των ακινήτων που τηρείται στο Υποκατάστημα Καλαμαριάς του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, ώστε να αποδοθούν νέα ΚΑΕΚ στα τεμάχια του αναδασμού»

Προς τον σκοπό αυτό, σημειώνεται από τον δήμο Θέρμης, «υπήρξε διαρκής, στενή συνεργασία μεταξύ της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Θέρμης, της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» και του αναδόχου εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη Β’ Αναδασμού Αγροκτήματος Βασιλικών της Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και ΜΠΕ έργων αναδασμού». Προκειμένου, μάλιστα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ο δήμος Θέρμης ανέθεσε σε ιδιώτες μηχανικούς νέα σύμβαση παροχής τεχνικών υπηρεσιών για τη διεκπεραίωση της εργασίας».

Χρειάστηκε, σημειώνεται από τον δήμο Θέρμης, «περίπου ενάμισι χρόνος για την απόδοση των ΚΑΕΚ στα νέα αγροτεμάχια. Έτσι, σήμερα, για κάθε τεμάχιο υπάρχει αντίστοιχο ΚΑΕΚ και με τους τίτλους ιδιοκτησίας που θα δοθούν θα μπορεί ο κάθε ιδιώτης να μεταγράφει το ακίνητό του στο Εθνικό Κτηματολόγιο (Υποκατάστημα Καλαμαριάς του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης), ώστε να καθίσταται απόλυτα κύριος αυτού».

Η έναρξη της παράδοσης των τίτλων ιδιοκτησίας στους δικαιούχους θα γίνει με εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα των Βασιλικών, την Κυριακή 29 Μαΐου, από 11:30 έως 15:00.

Παρόντες θα είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης της ΜΕ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι και στελέχη των υπηρεσιών του δήμου και της περιφέρειας.

Όσοι δεν μπορέσουν να παραλάβουν τους τίτλους ιδιοκτησίας στις 29 Μαΐου, θα μπορούν να προσέλθουν πέντε ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 8:00-14:00, στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών.

Έπειτα από αυτήν την ημερομηνία, η απονομή των τίτλων, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, δηλαδή από 6 έως 17 Ιουνίου 2022, εργάσιμες ημέρες και ώρες, θα γίνεται μόνον από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Θέρμης, στο δημαρχείο, οδός Δημοκρατίας 1 & Β. Ταβάκη, στη Θέρμη.

Στη συνέχεια, όσοι δικαιούχοι δεν θα έχουν παραλάβει τους τίτλους ιδιοκτησίας τους θα μπορούν να το κάνουν από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (στο νέο κτήριο της Περιφέρειας, οδός 26ης Οκτωβρίου 64, περιοχή Σφαγείων).