Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου- Τι προβλέπει το έργο

Αρχίζουν τις επόμενες δύο εβδομάδες οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου - Πώς θα γίνει η διαμόρφωση, ανάσα για τους οδηγούς.

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανάψουν οι μηχανές του εργολάβου για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ένα έργο που αναμένεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα σε χιλιάδες οδηγούς.

Την έναρξη των εργασιών τις επόμενες δύο εβδομάδες – ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες - είχε προανήγγειλε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος στα μέσα Ιουλίου είχε υπογράψει τη σύμβαση ανάθεσης του έργου με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ.

Πρόκειται έναν σημαντικό κόμβο για την πόλη, όπου συνδέεται η κατάληξη της εξόδου από την περιφερειακή οδό -η οδός Κατσιμίδη- με την Αγίου Δημητρίου αλλά και με την Τριανδρία και την Τούμπα. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι και τη Μήλου, καθώς και την υλοποίηση παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Προβλέπεται, επίσης,  η τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη καθώς και με τη Λαμπράκη.

Οι διαδικασίες για την παρέμβαση αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου, Δημήτρη Μήτρου, μέσα σε ένα χρόνο, αν και θα γίνουν προσπάθειες, όπως επισήμανε, να ολοκληρωθούν πιο άμεσα. Σύμφωνα με τον κ. Μήτρου, ανάλογα με την πορεία των εργασιών θα κριθεί εάν θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Πώς θα γίνει η διαμόρφωση

Για το κομμάτι από την οδό Μήλου μέχρι τη Βενιζέλου προβλέπονται:

- Δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ. καθεμία.
- Από μία λωρίδα πλάτους δύο μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα χρησιμοποιηθούν για στάθμευση.
- Κεντρική νησίδα πλάτους τριών μέτρων.
- Πλευρικά εφαρμόζεται πεζοποδηλατόδρομος.

Για το κομμάτι από τη Βενιζέλου μέχρι την Κατσιμίδη προβλέπονται:

- Δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ. έκαστη.
- Μία λωρίδα αποκλειστική αριστερής στροφής πλάτους 3,25 μ.
- Η κεντρική νησίδα έχει πλάτος 3,8 μ.
- Πλευρικά εφαρμόζεται πεζοποδηλατόδρομος.