Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξηλώνεται η τεράστια τέντα από τη Νέα Παραλία - Δείτε εικόνες και βίντεο

Άρχισε να αποξηλώνεται και να απομακρύνεται η υπερμεγέθης τέντα που είχε τοποθετηθεί στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία

Άρχισε να αποξηλώνεται και να απομακρύνεται η υπερμεγέθης τέντα που είχε τοποθετηθεί στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη και η εγκατάστασή της, μετά από αδειδότηση της ΕΤΑΔ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έξι αναπάντητα ερωτήματα για το λούνα παρκ στη Νέα Παραλία

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απευθύνθηκε με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό, καλώντας την εταιρεία να αναθεωρήσει τη στάση της. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ, με ανακοίνωσή της σήμερα, έστελνε σήμα υπαναχώρησης για την τέντα και το σχέδιο δημιουργίας λούνα παρκ στη Νέα Παραλία.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου Θεσσαλονίκης, όλες οι διαδικασίες έτρεξαν ταχύτατα, με την πολεοδομία να κρίνει την κατασκευή παράνομη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα να στέλνει τελεσίγραφο ότι η τέντα αυτή θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη νέα παραλία εδώ και τώρα.

Οι εργασίες απομάκρυνσης ξεκίνησαν πριν λίγα λεπτά και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δηλώσεις από το σημείο πραγματοποίησε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. «Δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό, με ενέργειες της ΕΤΑΔ στήθηκε αυτό εδώ το έκτρωμα. Ήταν Σαββατοκύριακο, μόλις το αντιληφθήκαμε υπήρξε οργισμένη και άμεση αντίδραση από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ότι ορίζει ο νόμος. Αυτό που έχει σημασία είναι το να γίνει κατανοητό σε κάθε φορέα, ότι αντίστοιχες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Τέτοιες κατασκευές θυμίζουν λαϊκό πανηγύρι της δεκαετίας του 1980».