Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώνονται το καλοκαίρι Λαγκαδά και Κασσάνδρου

Δύο κεντρικοί δρόμοι της πόλης, που δέχονται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν τη θερινή περίοδο από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δέχονται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων καθώς πρόκειται για δύο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι διαμαρτυρίες οδηγών για την κατάστασή τους συνεχής αφού λόγω της πολυχρησίας σε πολλά σημεία υπάρχουν φθορές.

Ο λόγος για τις οδούς Λαγκαδά και Κασσάνδρου στους οποίους ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος της Κασσάνδρου και στη Λαγκαδά στο τμήμα καθόδου από τα όρια του δήμου έως την Αγ. Πάντων και στο τμήμα ανόδου έως τα όρια του δήμου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μήτρου τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, οι ασφαλτοστρώσεις στους δύο συγκεκριμένους δρόμους πρόκειται να υλοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατό η όχληση των κατοίκων και η ταλαιπωρία των οδηγών. Μάλιστα, όπως αναφέρει στη Voria.gr, πιθανότατα οι εργασίες να γίνουν ένα από τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου.

Οι ασφαλτοστρώσεις στους δύο κεντρικούς δρόμους εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου που ξεκίνησε να υλοποιεί αυτή την εβδομάδα ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Εκτός από Λαγκαδά και Κασσάνδρου, πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν 48 δρόμοι σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Μεταξύ αυτών των οδών είναι η Καραολή και Δημητρίου από την Εγνατία έως την πλατεία Αντιγονιδών, η Βασ. Ηρακλείου, τμήμα της Αγ. Σοφίας, η Δελφών από Π. Συνδίκα έως Μ. Μπότσαρη, η Χαλκιδικής, η Κίμωνος Βόγα, η Πατριάρχου Κυρίλλου, η Αναγνωσταρά, η πλατεία Μοσχούντη, η Αγ. Νικολάου, Μούσκου και στην Τριανδρία η Αγ. Σπυρίδωνος.

«Στους περισσότερους δρόμους που παρεμβαίνουμε είναι και κατόπιν υποδείξεων των κοινοτήτων», επισημαίνει ο κ. Μήτρου, σημειώνοντας πως όλοι οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση.

Η αρχή του εκτεταμένου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων έγινε χθες με τις εργασίες στην περιοχή της Δ' Δημοτικής Κοινότητας.

Διαβάστε: Έναρξη ασφαλτοστρώσεων στην Τούμπα -«Δέσμευση κάθε γειτονιά να έχει τη φροντίδα του δήμου»

Σήμερα τα συνεργεία προχωρούν στην ασφαλτόστρωση της οδού Αμφιπόλεως και την Τρίτη 3 Μαΐου στην οδό Επιδαύρου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Οι δρόμοι που θα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Τούμπα λόγω των ασφαλτοστρώσεων