Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άσκηση πυρασφάλειας στο Παπαγεωργίου - Φλεγόμενα βαρέλια στην αυλή το σενάριο

Η ομάδα πυρασφάλειας, που αποτελείται από εργαζομένους όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου, εκπαιδεύτηκε στη χρήση των μέσων πυρόσβεσης.

Άσκηση ετοιμότητας και εκπαίδευση των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με στόχο την πυρασφάλεια, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Η ομάδα πυρασφάλειας, που αποτελείται από εργαζομένους όλων των υπηρεσιών, εκπαιδεύτηκε από τον ανθυποπυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαο Μάγγα στη χρήση των μέσων πυρόσβεσης, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων. Το σενάριο αφορούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε φλεγόμενα βαρέλια στην υπηρεσιακή αυλή.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στα καθήκοντα της ομάδας πυρασφάλειας, όπως η αναγνώριση των θέσεων των πυροσβεστικών μέσων και των κομβίων αναγγελίας πυρκαγιάς. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης φωτιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στη διάρκεια της εκπαίδευσης τονίστηκε ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και για τον λόγο αυτό λαμβάνει μέτρα παθητικής και ενεργής πυροπροστασίας, έχοντας εγκαταστήσει εκσυγχρονισμένο σύστημα πυρανίχνευσης, συναγερμού, πυροδιαμερισματοποίησης για τον τοπικό περιορισμό της φωτιάς και πυροσβεστικές φωλεές».

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου και γενικός συντονιστής της ομάδας πυρασφάλειας Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης υπογράμμισε ότι «η οργανωμένη προσπάθεια μιας εκπαιδευμένης ομάδας είναι σημαντική τα πρώτα λεπτά της κρίσης και τόνισε ότι ο εργαζόμενος που σπεύδει για να βοηθήσει σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν πρέπει να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο».

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Ασφαλές Νοσοκομείο» που αφορά στην ετοιμότητα του προσωπικού στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων -με τη χρήση χρωματικών κωδικών- όπως: φωτιά, αρπαγή νεογνού, βρέφους ή παιδιού, φυγή ασθενή, καταστροφή, απειλή βομβιστικής ενέργειας, ανεύρεση ύποπτου δέματος. Ανάλογες εκπαιδεύσεις για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κόκκινου κωδικού – φωτιάς έχουν προγραμματιστεί και για το επόμενο χρονικό διάστημα.