Skip to main content

Αστυνομικοί έκαναν το Ευκαρπία-Ιπποκράτειο 6 λεπτά για να σώσουν το αγόρι που πνιγόταν

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ έσωσαν τη ζωή ενός 6χρονου αγοριού που πνιγόταν - Άνοιξαν δρόμο ζωής για να περάσει το ΕΚΑΒ

Τη ζωή ενός 6χρονου αγοριού που πνίγηκε από φαγητό έσωσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ανοίγοντας του την αναπνευστική οδό ενώ στη συνέχεια βοήθησαν στη μεταφορά του στο νοσοκομείο συνοδεύοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κάνοντας τη διαδρομή Ευκαρπία - Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε μόλις 6 λεπτά, μια απόσταση  11 χιλιομέτρων.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Νίκος Τσαγκάρης «χτες περί τις 19:00 δεχτήκαμε μια κλήση για ένα ανήλικο το οποίο δεν ανέπνεε και οι γονείς του ήταν σε πανικό. Άμεσα μεταβηκαμε στην οικία που ήταν κι άλλοι συνάδελφοι. Οι γονείς ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Καποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει το παιδί και κάποιοι (σ.σ συνάδελφοι) πήραμε την πρωτοβουλία και καθάρισαμε την αναπνευστική του οδό και το παιδί άρχισε να αναπνεει».

Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε, έφτασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο 6χρονο παιδί. «Μετά έκαναν τη γέφυρα ζωής για να φτάσει γρήγορα το παιδί στο νοσοκομείο κι έχω ενημερωθεί ότι το παιδί πάει καλα», είπε ο κ. Τσαγκάρης.

Οι αστυνομικοί με περιπολικά και μοτοσικλέτες άνοιξαν τους δρόμους και έτσι το ασθενοφόρο με το 6χρονο παιδί κατάφερε να διανύσει μια μεγάλη διαδρομή από την Ευκαρπία έως το νοσοκομείο Ιπποκράτειο μέσα σε μόλις 6 λεπτά, ενώ σε κανονικές συνθήκες απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος, τουλάχιστον διπλάσιος. «Κάποιοι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμενοι αλλά μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα παραβλεπουμε όλα» τόνισε ο κ. Τσαγκάρης.