Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Run Together για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών

Οι δρομείς στο Run Together θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε αγώνες των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επιστρέφει στις 8 Μαρτίου για δεύτερη συνεχή χρονιά το δρομικό δρώμενο Run Together, στηρίζοντας φέτος τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του κεντρικού δήμου.

Επιλέγοντας μία συμβολική ημερομηνία, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανωτές και φορείς καλούν αθλητές, λάτρεις της άσκησης αλλά και πολίτες να... συμμαχήσουν με το αγαπημένο τους πρόσωπο και να τρέξουν για καλό σκοπό.

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε αγώνες των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ εντός του εκθεσιακού χώρου, με κόστος συμμετοχής στα 5 ευρώ, μέρος των οποίων θα καλύψει τις ανάγκες σε είδος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι συμμετέχοντες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, θα λάβουν μετάλλιο και στον χώρο θα μοιράζονται δωρεάν νερά, φρούτα και αναψυκτικά. Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών, για όσους γονείς θελήσουν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

«Σαν Έκθεση στηρίζουμε τα αθλητικά γεγονότα και όχι μόνο εκθεσιακά αντικείμενα γιατί θέλουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες και στην κοινωνία και να είμαστε μέρος αυτής» σημείωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, εξέφρασε την ελπίδα του η διοργάνωση να καταστεί θεσμός και την χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας για τρεις λόγους. «Δεν ταλαιπωρείται ο κόσμος, δεν ταλαιπωρείται η αγορά από κλειστούς δρόμους και η ΔΕΘ αποτελεί έναν ωραίο χώρο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις» εξήγησε. Πρόσθεσε ακόμη πως η οποιαδήποτε συμβολή και χορηγία για τέτοιες κοινωνικές δομές είναι πάντοτε πολύτιμη και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία του δήμου με τον εκθεσιακό φορέα.

Τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΘ επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος σημειώνοντας πως ο φορέας ανοίγει τις ψυχρές ημέρες του χρόνου το περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου, συνεισφέροντας έτσι στις προσπάθειες του δήμου για την προφύλαξη των αστέγων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι οι συμμετοχές άγγιξαν τις 1.000, με τους διοργανωτές να εκτιμούν πως ο αριθμός των συμμετοχών φέτος θα είναι αυξημένος.

Το Run Together ξεκίνησε από την Αθήνα πριν από έξι χρόνια και στην πρώτη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη το 2019 είχε στηρίξει το έργο του Δημοτικού Ιδρύματος και Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός».

Οι πύλες της ΔΕΘ για το δρομικό δρώμενο θα ανοίξουν στις 11 το πρωί της 8ης Μαρτίου.