Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αθώος 22χρονος που συνελήφθη στο πλαίσιο κατάληψης στα ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ο νεαρός κατηγορήθηκε πως εμπόδιζε την είσοδο μαθητών στα σχολεία ωστόσο μάρτυρες κατέθεσαν πως δεν τον είδαν στην κατάληψη αλλά σε παρακείμενο δρόμο.

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 22χρονος που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο κατάληψης στα ΕΠΑΛ Ευόσμου τον Ιανουάριο κατηγορούμενος ότι εμπόδιζε την είσοδο ατόμων στο σχολείο αλλά και ότι μαζί με άλλους ανήρτησε πανό εθνικιστικού περιεχομένου.

Ο νεαρός εξωσχολικός κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Μάρτυρες αστυνομικοί που κατέθεσαν σημείωσαν πως δεν τον είδαν στον χώρο των σχολείων αλλά σε παρακείμενο δρόμο. Είπαν ακόμα ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε επεισόδια και ότι απλά είχαν αναρτηθεί κάποια πανό.

Ομοίως και ο ίδιος στην απολογία του είπε πως δεν είχε καμία σχέση με την κατάληψη, απλά έτυχε να περνάει και εκεί.

«Άκουσα ότι θα γίνονταν συναντήσεις και είπα να παραβρεθώ από ενδιαφέρον επειδή ήταν κοντά στην ηλικία μου. Το πανό ήταν ενός παιδιού που πήρα μετά με το αυτοκίνητο μαζί με άλλους για να τους πάω σπίτι. Δεν είχα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μου αλλά φορούσα γυαλιά και καπέλο, όπως κάνω συνήθως. Δεν ήξερα καν ότι είναι κάτι παράνομο, το μετάνιωσα που πήγα. Δεν μπήκα καν μέσα στο σχολείο», είπε στην απολογία του.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του καθώς όπως είπε, δεν υπήρχαν μαρτυρίες που να τον τοποθετούσαν στον χώρο της κατάληψης. Το δικαστήριο αποδέχτηκε την πρότασή της και τον αθώωσε.