Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας που εισέβαλε σε τάξη - «Έχασα την ψυχραιμία μου»

Στην απολογία του ο 50χρονος πατέρας ισχυρίστηκε πως ήταν σε σύγχυση ακούγοντας το κλάμα του γιου του γιατί είχε προηγηθεί bullying στην κόρη του.

Αθώος λόγω έλλειψης δόλου κρίθηκε ο πατέρας που την περασμένη βδομάδα εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑΛ Κουφαλίων την ώρα του μαθήματος και φέρεται να επιτέθηκε φραστικά σε δύο συμμαθητές του γιου του.

Ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν εκτός από τον διευθυντή και τον καθηγητή που παρέδιδε μάθημα εκείνη την ώρα και οι δύο έφηβοι, 16 και 17 ετών, που παραδέχτηκαν ότι στο παρελθόν είχαν κάποιες διαφωνίες με τον γιο του κατηγορούμενου.

«Πειραζόμασταν και μετά ήρθε με τον πατέρα του. Αυτός ξεκίνησε να φωνάζει, να μιλάει άσχημα και μετά πήγαμε στον διευθυντή», είπε ο 16χρονος.

«Μία δύο φορές του πειράξαμε τα αφτιά. Τώρα τα λύσαμε όλα, δώσαμε και τα χέρια», κατέθεσε από την πλευρά του ο 17χρονος.

Στην απολογία του ο πατέρας του μαθητή που εισέβαλε στην αίθουσα παραδέχτηκε πως ήταν λάθος.

«Ζητώ συγγνώμη για αυτό που έκανα. Στο ίδιο σχολείο είχε πρόβλημα και η κόρη μου μερικά χρόνια πριν και φτάσαμε μέχρι το κέντρο υγείας για ράμματα. Με πήρε κλαίγοντας ο γιος μου και είναι ένα παιδί που δεν κλαίει. Εκείνη τη στιγμή έχασα την ψυχραιμία μου και ήμουν σε σύγχυση γιατί είχα περάσει τα ίδια», είπε στην απολογία του ο 50χρονος.

Προέδρος και εισαγγελέας συνέστησαν μεγαλύτερη προσοχή τόσο στους μαθητές, λέγοντας πως δεν είναι αποδεκτό «να φερόμαστε έτσι σε κανέναν» αλλά και στον πατέρα. «Οι γονείς δεν μπορούν να λύνουν θέματα με αυτόν τον τρόπο», είπε η πρόεδρος της έδρας.